Fudbal

FIFA: Istraga zbog loše organizacije meča CG - Engleska

CGgolSlavlje
S
vjetska fudbalska federacija (Fifa) najavila je danas otvaranje istrage zbog loše organizacije meča između Crne Gore i Engleske (1:1).

FIFA: Istraga zbog loše organizacije meča CG - Engleska
Portal AnalitikaIzvor

- Proces sakupljanja svih izvještaja sa utakmice je u toku, a istraga će formalno biti otvorena kada sudijska četvorka, predvođena Johanom Eriksonom, u pismenoj formi dostavi svoje izvještaje – saopšteno je iz Fife.

Iako je snimak tuče navijača na sjevernoj tribini stadiona pod Goricom, pola sata prije početka meča, obišao svijet, Fifa će Fudbalskom savezu ispostaviti račun zbog predmeta koji su završili na terenu (papiri, upaljači, bočica vode).

Engleski Gardijan prenosi izjavu golmana ,,gordog Albiona“ Džoa Harta, koji je u drugom poluvremenu bio na ,,udaru“ navijača Crne Gore.

- Dosta stvari me je pogodilo ili je bilo oko mene. Upaljači, hemijske olovke, vjerovatno sve što im se našlo pri ruci. Čak i boca Evijana i rolna papira – rekao je Hart, ali odmah i odbacio bilo kakve dileme da se radi o nečem strašnom. Pogotovo što je spektakularna noć završena bez ozbiljnijeg incidenta.

- To nijesu opasne stvari, neće vas ubiti papir ili upaljač. Nije bila baš idealna situacija, ali to je jedna od ljepota fudbala. Atmosfera je bila odlična, kao i naši navijači. Uživanje je igrati ovakve utakmce u ovakvoj atmosferi – dodao je Hart. (ARENA)

Portal Analitika