Fudbal

Volkov: Crna Gora vrhunac karijere

VolkovCGG
F
udbaler Partizana Vladimir Volkov rekao je da ne žali što je izabrao da igra za reprezentaciju Crne Gore i istakao da mu je to najveći korak u karijeri.

Volkov: Crna Gora vrhunac karijere
Portal AnalitikaIzvor

"Ne žalim što sam odabrao da igram za reprezentaciju Crne Gore, to je najveći korak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Svi dobro znaju da sam ja Srbin i želim svojoj zemlji sve najbolje. Reprezentacija Srbije trenutno ima mnogo problema, ali vjerujem da će ubuduće biti ekipa za poštovanje", rekao je Volkov.

Crna Gora poslije šest odigranih utakmica zauzima prvo mjesto na tabeli Grupe H u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sa 14 bodova, dva više od drugoplasirane Engleske.

"Dobro smo počeli, prve tri utakmice su nam bile putokaz kuda da idemo i kako da se odnosimo. Duel sa Ukrajinom 7. juna će riješiti mnogo toga, a prema kalkulacijama potrebne su nam dvije pobjede do kraja da obezbijedimo baraž. Ako budemo uzeli barem bod u Londonu ili Varšavi onda je i prvo mjesto jako blizu", izjavio je Volkov.

Reprezentacija Crne Gore je u petak pobijedila Moldaviju u gostima sa 1:0, dok je u utorak igrala neriješeno u Podgorici sa Engleskom 1:1.

"Utakmica sa Moldavijom je bila teža nego sa Engleskom jer smo morali da dobijemo, a i teren i vrijeme su išli u korist ekipe koja se brani. Protiv Engleza smo prvih 30 minuta odigrali kukavički, ali se oni u drugom poluvremenu ništa nijesu pitali. Ostaje i žal jer smo u drugom dijelu mogli da im damo još dva-tri gola", rekao je Volkov, koji u Partizanu igra lijevog beka, a u nacionalnom timu lijevo krilo.

Volkov je za reprezentaciju Crne Gore u dosadašnjem toku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odigrao svaki minut, dok u Partizanu rijetko dobija šansu pored Aleksandra Lazevskog.

"To je stav kluba, to što me nema u prvih 11 je pitanje za trenera Vladimira Vermezovića. Ja sam tu na raspolaganju, ako mi se ukaže šansa potrudiću se da je iskoristim, kao što na najljepši mogući način vraćam povjerenje selektora Crne Gore Branka Brnovića", istakao je Volkov.

On je rekao da još ne zna da li će ostati u Partizanu i sljedeće sezone.

"Jednom sam u karijeri zbog fudbalskih problema morao da idem težim putem, kada sam iz OFK Beograda prešao u Šerif. Neću ostati u Partizanu ako neko to ne bude želio. Kada se desi prava priča – desiće se, već imam 27 godina." (B92.net)

Portal Analitika