Abiznis

EBRD daje kredit od milion eura bolnici Codra

codra
E
BRD, Evropska banka za obnovu i razvoj obezbijedila je  kredit u iznosu od milion eura privatnoj bolnici Codra u Podgorici, saopšteno je iz EBRD-a Portalu Analitika.

EBRD daje kredit od milion eura bolnici Codra
Portal AnalitikaIzvor

Codra je osnovana 2001. godine.

EBRD finansiranje će pomoći bolnici Codra da investira u novo porodilište, u kome će se pružati njega tokom i nakon porođaja, majkama i njihovim bebama. Da bi se obezbijedio prostor za novo odjeljenje, menadžment planira obnovu drugog sprata postojećeg objekta i kupovinu opreme za odjeljenje neonatologije i operacione sale, u kojoj će se obavljati porođaji carskim rezom.

Giulio Moreno, šef kancelarije EBRD-a u Podgorici, pozdravio je investiciju i rekao: "Ulaganjem u novo porodilište Codra bolnice, mi investiramo u buduće generacije Crnogoraca i novu generaciju zdravstvene zaštite."

Očekuje se da će EBRD učešće uticati na poboljšanje računovodstvenih standarda i korporativnog upravljanja.

Kredit će takođe pomoći da se ojača konkurentnost bolnice i njena efikasnost. Finansiranje je obezbijeđeno u okviru EBRD programa podrške lokalnim preduzećima, osnovanog od strane EBRD-a sa finansijskim doprinosima i podrškom italijanske vlade, s ciljem da pomognu razvoj malih i srednjih preduzeća u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, BJR Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji i i Turskoj.

Evropska banka za obnovu i razvoj je do danas uložila više od 330 miliona eura u Crnu Goru, generišući na taj način biznis u vrijednosti višoj od 600 miliona eura. Njene investicije su usmjerene na privatni korporativni sektor, s posebnim osvrtom na  potencijal zemlje u oblasti turizma. EBRD takođe ima za cilj da poveća svoje poslovanje sa lokalnim privatnim korporativnim klijentima i promoviše svoja ulaganja u nove tehnologije i unapređenje životne sredine

Portal Analitika