Politika

Pajović i Bojanić razgovarali sa predstavnicima OEBS-a

pozitivna-logook
P
redsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović, i generalni sekretar, Mladen Bojanić, sastali su se danas sa šefom Posmatračke misije OEBS/ODIHR u Crnoj Gori, ambasadorom Borisom Frlecom i političkim analitičarem Misije, Vladimirom Ždanovičem.
Pajović i Bojanić razgovarali sa predstavnicima OEBS-a
Portal AnalitikaIzvor

Tema sastanka, kako je saopšteno iz Pozitivne Crne Gore, bila je aktuelna politička situacija sa posebnim osvrtom na uslove i zakonodavni okvir u kojima se odvijaju izborni procesi u Crnoj Gori.

Predsjednik Pajović u razgovoru sa delegacijom OEBS-a ukazao je na neophodnost uklanjanja nepravilnosti u biračkim spiskovima, koje su preduslov za demokratizaciju izbornog procesa. On je, kako se navodi, kazao da nadležne institucije ovaj proces moraju voditi transparentno i u skladu sa zakonskim okvirom. Pozitivna Crna Gora će se svim zakonom dozvoljenim sredstvima boriti za kreiranje šireg demokratskog ambijenta u Crnoj Gori, kazao je Pajović.

Generalni sekretar Bojanić istakao je u razgovoru neophodnost poštovanja preporuka iz prethodnih izvještaja ODIHR misije, te da je potrebno kroz sve zakonske mehanizme spriječiti zloupotrebu državnih resursa, u cilju fer i poštenih izbora, saoptšeno je iz Pozitivne.

 

 

 

Portal Analitika