Region

Mrkonjić: Svaka čast Dinkiću ako je našao partnera za JAT!

22mrkonjic
M
inistar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić čestitao je sinoć svom kolegi u vladi Mlađanu Dinkiću, ukoliko je tačno da je ministar finansija i privrede uspio da nađe stareškog partnera za Jat ervejz i naglasio da mu pruža podršku da uspješno okonča taj posao, prenosi Blic.

Mrkonjić: Svaka čast Dinkiću ako je našao partnera za JAT!
Portal AnalitikaIzvor

"Svaka čast Dinkiću ukoliko je uspio da nađe strateškog partnera za Jat", rekao je Mrkonjić Tanjugu, reagujući na najavu Dinkića, koji boravi u radnoj posjeti Abu Dabiju, da bi sredinom aprila mogao da bude potpisan Memorandum o razumijevanju o strateškom partnerstvu kompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i domaćeg avio prevoznika Jat ervejza.

Napominjući da on lično nije prisustvovao pregovorima sa Etihadom, Mrkonjić je ukazao da su stabilizacija srpskog nacionalnog avioprevoznika i dovođenje strateškog partnera paralelni procesi.

Mrkonjić je rekao da ne bi volio da se ponove slučajevi kada nije bilo ništa od najavljenih strateških partnera.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija i privrede Srbije, partnerstvo JAT-a i Etihada podrazumijeva kompletnu modernizaciju JAT-ove flote, odnosno nabavku novih aviona, na osnovu čega bi Etihad mogao da preuzme 49 odsto vlasništva u JAT-u i zaključi dugoročni ugovor o upravljanju kompanijom.

To bi obezbijedilo da JAT postane dio alijanse Etihada i omogućilo bi profitabilno poslovanje srpske nacionalne avio kompanije u budućnosti.

Portal Analitika