Politika

VUJANOVIĆ: Jedino je Lekić tražio odlaganje referenduma, nakon što je bio zakazan

okficosl1
Ubjedljivo ću pobijediti Miodraga Lekića, a on će 7. aprila dobiti manje glasova nego što su imali (Andrija) Mandić, (Nebojša) Medojević i (Srđan) Milić zajedno na prethodnim izborima – poručio je u srijedu predsjednički kandidat DPS-a Filip Vujanović, na predizbornoj konvenciji u Pljevljima, javlja Pobjeda.

VUJANOVIĆ: Jedino je Lekić tražio odlaganje referenduma, nakon što je bio zakazan
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je kazao da su „valjda popularniji Mandić, Medojević i Milić od Lekića u njihovim partijama“.

- Lekić ne odgovara na suštinsko pitanje. On se boji da kaže da li bi glasao na referendumu za Crnu Goru. Nije bio ni za da, ni za ne. On je jedini akter političke scene koji je tražio odgađanje referenduma nakon što je zakazan, a to je bilo protiv interesa Crne Gore i Srbije – kazao je Vujanović.

Kandidat DPS-a rekao je da je država uložila više od 21 milion eura u projekte u Pljevljima. Najavio je nove projekte u ovoj opštini.

- Moj naredni mandat biće posvećen upravo boljem životu u Pljevljima – kazao je Vujanović.

Podsjetio da se borio za suverenu, vječnu i međunarodno uglednu Crnu Goru, da je vodio dobrosusjedsku politiku i da nema otvorenih pitanja sa susjedima.

- Svi smo zajedno u Crnoj Gori, jer ona je kuća svih nas. Mi treba da zajedno gradimo budućnost, referendum nas nije podijelio, nego udružio – kazao je Vujanović.

On je rekao da će evropske integracije biti među prioritetima, da Crnoj Gori treba EU, ali i Uniji treba naša država.

- Gradićemo Crnu Goru koja ima svoju posebnu vrijednost i koja će vječno trajati, koja u susjedima ima velike prijatelje i koja će imati predsjednika svih građana – kazao je Vujanović.

Milutin Simović, šef poslaničkog kluba DPS-a, kazao je da Vujanovića za predsjednika hoće i Pljevlja i cijela Crna Gora.

- Pljevlja su simbol podrške, grad prepoznatljiv po ljudskim i prirodnim potencijalima i multietničkom skladu i toleranciji. Mora se ostvariti dugo najavljivana poruka i obećanje – Pljevlja industrijski centar Crne Gore. Najbolji garant toga je pobjeda Vujanovića – kazao je Simović.

Prema njegovim riječima, „Crna Gora neće onoga koji nju nije htio, a sada bi da bude predsjednik njenog državnog tijela i da daje golove“.

- Crna Gora neće onoga koji nije ispisvao stranice novije crnogorske istorije, koji je, udobno smješten u rezidencijama, pisao istoriju druge države, nećemo onoga koji se predstavlja kao nezavisni kandidat, a trči gubitničku trku za Mandića i Medojevića i njihovog zajedničkog selektora Koštunicu. Nećemo onoga koji trči za Predraga Bulatvoića koji je promijenio dres i pridružio se vojvodinom timu – poručio je Simović.

Ministar Predrag Bošković istakao je da pobjedom Vujanovića dobijaju svi, pa i oni koji ga neće podržati, jer on je predsjednik svih građana.

- Vujanović je sve što nije njegov protivkandidat. On nas spaja i poštuje vrijednosti Crne Gore. Njega najbolje oslikavaju bilbordi na kojima piše da je to čovjek pravičan, pošten, pristupačan, kao rođen za predsjednika – kazao je Bošković.

Predsjednik pljevaljskog odbora DPS-a Filip Vuković kazao je da su izbori 7. aprila važni za Crnu Goru, a važniji za Pljevlja.

- Pobjeda Vujanovića biće put u političku i ekonomsku stabilnost, kao i dalji prosperitet Crne Gore. Pokažimo dominantnost naše politike u našem gradu – kazao je Vuković.

Prema njegovim riječima, Vujanović je rezultatima iz prethodnog mandata obezbijedio da ne mora skoro ništa da govori u izbornoj kampanji.

Ljubica Beba Džaković iz DPS-a kazala je da je Vujanović „pravi čovjek i pravi predsjednik Crne Gore“.

- Miodrag Lekić je dolutao poslije nekoliko decenija u Crnu Goru, zarobljen u neistinama i klevetama. Za njega istina ne znači ništa. Usudio se da se kandiduje za predsjednika Crne Gore, a to je van pameti. Zato ne može pobijediti – kazala je Džaković.

Učesnici tribine poručili su da će podržati Vujanobića, jer on je, između ostalog, veliki državnik koji je na Ist Riveru podigao crnogorsku zastavu.

Bošnjaci će pokazati zrelost i odgovornost

Poslanik Bošnjačke stranke Kemal Zoronjić rekao je da bošnjački narod ima zrelost, zna šta znači odgovornost i spreman je da podrži kandidata DPS-a na izborima.

- Vujanović je tokom referendumske kampanje prepoznao značaj manjinskih naroda u konstituisanju države. Prepoznao je istinsku ljubav i privrženost manjina Crnoj Gori. To je jedan od razloga zbog kojih ćemo ga podržati – istakao je on.

Iskazao je očekivanje da će Vujanović imati „zdravu politiku“ prema opštinama sjevera Crne Gore.

LP: Kandidat DPS-a dokazao da ga odlikuje državnička vizija

Predsjednik Opštinskog odbora Liberalne partije Ranko Đurđić rekao je da je mnogo razloga zbog kojih će LP podržati Vujanovića.

- Vujanović je stao uz našu ideju kada smo se borili za državu i očuvanje građanskog mira. Pokazao je da ga odlikuje državnička vizija. Politički iskusan, dalekovid, strateški promišlja, objedinjuje a ne dijeli, čovjek kojeg krasi i riječ i djelo, takav je Vujanović, uvijek iznova potreban Crnoj Gori – kazao je on.

 

 

Portal Analitika