Društvo

Sastanak u gimnaziji "25 Maj": Izmiriti zavađene strane u Dinoši

dinoski_put
R
oditelji učenika, profesori i direktor gimnazije "25 maj” u Tuzima su juče nakon tročasovnog sastanka u toj školi zaključili da u sljedećih nekoliko dana treba porazgovarati sa porodicama aktera tuče i povrijeđenih mladića kako bi se sukobljene strane izmirile, pišu Dnevne novine.

Sastanak u gimnaziji "25 Maj": Izmiriti zavađene strane u Dinoši
Portal AnalitikaIzvor

"U skladu sa običajima, nekoliko ljudi od ugleda obići će porodice učenika koji su učestvovali u tuči i popričaće sa njima kako se konflikt ne bi nastavljao. Cilj je da se preko porodica mladići, koji su se potukli prije tri dana u školskom dvorištu tuzanske gimnazije pomire i nastave druženje”, ispričao je jedan od roditelja.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše dogovor koji je postignut na sastanku, direktor gimnazije "25 maj” Semir Ljaljević je kratko kazao da za novinare neće davati nikakve izjave.

"Ne moram da dajem izjave nikome. Problem je riješen u školi”, kazao je Ljaljević.

Prema nezvaničnim informacijama, učesnici sastanka su odlučili da će se o kaznama za učenike dogovoriti naknadno.

U masovnoj tuči koja se dogodila u utorak u školskom dvorištu tuzanske gimnazije povrijeđena su tri učenika, a povod obračunu je bio prošlonedjeljni incident u Dinoši, kada muslimani nijesu dozvolili katolicima da na seoskom groblju organizuju primanje saučešća.

 

Portal Analitika