Društvo

STOJANOVIĆ: Slijede nove kadrovske promjene u UP

2703stojanovicvijest
S
lavko Stojanović
, v.d. direktora policije za TV Vijesti je najavio da će do novih kadrovskih promjena uskoro doći, ali nije precizirao i kojih.

STOJANOVIĆ: Slijede nove kadrovske promjene u UP
Portal AnalitikaIzvor

Smjena šefa odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala, šefa kabineta, načelnika podgoričke Uprave policije, samo su neki od rezova koje je nakon dolaska Stojanović napravio

- U pitanju su redovne kadrovske promjene, koje će odgovoriti svim obavezama koje očekuju policiju – kazao je on.

Promjena će najvjerovatnije biti i kada je riječ o Specijalnom timu za nerasvijetljene zločine koji je formirao njegov prethodnik, Božidar Vukasnović.

- Procijenićemo dosadašnje efekte Specijalnog tima zaokruživanjem određnih kadrovskih promjena u kirminalističkoj policiji. Time ćemo se vrlo odgovorno odrediti i analizirati dosadašnji učinak, i prema tom cilju usmjeriti naše aktivnosti – istakao je Stojanović.

On nije htio da komentariše lošu saradnju UP i Tužilaštva u proteklom periodu, već je kazao da su „preduzeti potezi kako bi ona u narednom periodu bila što kvalitetnija“.

- Imaćemo konkretne razgovore sa Rankom Čarapić. Pojačaćemo timsku saradnju, usmjerićemo naše aktivnosti na predmete koji su u toku. Zajedničkim aktivnostima i radom ćemo stvoriti uslove da određene predmete, koji su u završnoj fazi, procesuiramo. Očekujem zajednički, sadržajniji i kvalitetniji pristup po pitanju tog segmenta saradnje.

Prvi čovjek UP je kazao da je bezbjednosna situacija u Baru sada stabilna, pa nije potrebno stalno prisustvo pripadnika Posebne jedinice u tom gradu. Međutim, operativci danonoćno prate šta se događa, što se, kako kaže, određuje prema „operativnim saznanjima. u određenim vremenskim periodima“.

Stojanović nije želio da se izjasni da li će biti kandidat za narednog direktora Uprave policije.

Portal Analitika