Društvo

Računari iz Kine za učenike na sjeveru Crne Gore

2703racunari
R
ačunari koje donira NR Kina, a Vlada ih je opredijelila za učenike 11 opština na sjeveru Crne Gore, naredna dva dana biće uručeni učenicima iz Kolašina, Mojkovca, Bijelog Polja, Berana, Rožaja, Andrijevice i Plava, navodi se u saopštenju vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Računari iz Kine za učenike na sjeveru Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Računare će dobiti OŠ „Risto Manojlović“ u Kolašinu, OŠ „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju, OŠ „Radomir Mitrović“ u Beranama, Gimnazija „30. septembar“ u Rožajama, kao i odabrane škole u Mojkovcu, Andrijevici i Plavu, i centri za socijalni rad za djecu školskog uzrasta bez roditeljskog staranja.

Uručenju će, u ime Kabineta potpredsjednika Vlade, prisustvovati savjetnik potpredsjednika Snežana Šljukić, a u ime Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, pomoćnici ministra Adis Balota i Radule Novović.

Iz Biroa podsjećaju da je Planom raspodjele računara učenicima predviđeno da 804 učenika na sjeveru i 186 djece školskog uzrasta bez roditeljskog staranja iz svih opština Crne Gore dobiti računar i steći priliku da postanu dio informatički obrazovanog društva.

Portal Analitika