Politika

Televizija Pink objavila 71. stranu Kuomovog svjedočenja

okpinksl
T
elevizija Pink
ekskluzivno je objavila u informativnoj emisiji „Minut, dva...“ fotografije 71, 72. i 73.  strane svjedočenja Đerarda Kuoma gdje švajcarski biznismen pominje susrete sa Miodragom Lekićem.

Televizija Pink objavila 71. stranu Kuomovog svjedočenja
Portal AnalitikaIzvor

Da postoji stranica 71. gdje se pominje da je Lekić tadašnjem premijeru Milu Đukanoviću nudio sastanak sa Kuomom, prvi je otkrio bivši šef srpskog Vladinog biroa za komunikacije Vladimir Beba Popović.

Popović je precizirao da se ta Kuomova izjava nalazi na 71. strani svjedočenja koje je već odavno dostupno medijima.

- Dakle, taj Kuomo je neko na čemu Vijesti, TV Vijesti, Dan i Monitor poslijednih šest sedam godina grade priču o Crnoj Gori kao mafijaškoj državi, o suđenu u Bariju, o tome sa kim se Milo Đukanović viđao, objavljivani su transkripti. Odakle sve to, dakle da je 2005. godine taj Kuomo kao svjedok (...) dao iskaz koji su oni bar 500 puta objavili. Samo ne objavljuju 71. stranicu iz tog iskaza. Zašto ne objavljuju 71. stranicu? Zato što tu Kuomo kaže kako je došao u Crnu Goru, kaže da je bio poslovni partner sa Žarkom Markovićem koji je bio direktor Zetatransa i da su se spojili Marković, on i (Miodrag) Lekić ambasador, bivši ambasador i član Vlade i da ga Lekić ubjeđuje nekoliko dana da će mu on srediti sastanak sa Milom Đukanovićem - rekao je Popović u „Živoj istini“.

Miodrag Lekić u izjavi za Vijesti je demantovao dio svjedočenja Đerada Kuoma, u kojem je taj švajcarski biznismen italijanskim istražnim organima saopštio da ga je upravo Lekić upoznao sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem. Kuomo je tu izjavu dao 2005, tokom istrage u tzv. "duvanskoj aferi".

Lekić je kazao da nikada nije upoznao Kuoma, jednog od četiri koncesionara licence za uvoz cigareta u Crnu Goru, ističući da ga sa njim u vezu dovode pojedinci i mediji bliski Đukanoviću koji pokušavaju da ga "uvale u njihovo kriminalno blato".

- Đukanović je više puta izjavljivao, pozivajući se na registar ulazaka u njegovu kancelariju, da Kuomo nikada nije dolazio kod njega. Da li je ovo lice pominjanjem mog imena namjeravalo da na neki način iskoristi moj ugled koji sam izgradio u Italiji ostaje mi samo da nagađam, rekao je Lekić, koji je zatražio istragu Tužilaštva o ovom slučaju.

Portal Analitika