Društvo

UP: Trojica uhapšenih zbog pola kilograma droge u "audiju"

2703droga
S
lužbenici Grupe za borbu protiv droge Uprave policije u Podgorici sinoć su prekinuli lanac trgovine heroinom, pronašavši pola kilograma te droge, pa su lišili slobode M.V. (26), B.Č. (22) i B.A. (21) iz Podgorice, saopšeno je iz Uprave policije.

UP: Trojica uhapšenih zbog pola kilograma droge u "audiju"
Portal AnalitikaIzvor

Oni su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Policijski službenici su sinoć u mjestu Bioče kontrolisali putničko vozilo marke „audi“, kojim je upravljao B.Č, dok su se u vozilu nalazili B.A. i M.V. Pregledom pomenutog vozila, ispod sjedišta vozača u pregradi je pronađena PVC kesa u kojoj su se nalazila dva veća pakovanja sa sadržinom za koju se sumnja da je opojna droga heroin, u ukupnoj količini od oko 500 grama – navode iz Uprave policije.

Takođe se dodaje kako su službenici daljim pregledom vozila pronašli i papirni zamotuljak u kojem se nalazila manja količina materije za koju se sumnja da je marihuana.

Pronađene materije za koju se sumnja da su opojne droge, su izuzete i poslate na vještačenje u Forenzički centar. Policijski službenici su od osumnjičenih, uz potvrdu, oduzeli i vozilo u kojem su pronađene pomenute materije, pet mobilnih telefona i novac u iznosu od 265 eura.

O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

- Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su M.V, B.Č. i B.A. namjeravali da materiju za koju se sumnja da je opojna droga heroin i materiju za koju se sumnja da je opojna droga marihuana stave u promet. Protiv M.V, B.Č. i B.A. podnijeta je krivična prijava, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su, rano jutros, uz krivičnu prijavu predali M.V, B.Č. i B.A. nadležnom državnom tužilaštvu, na dalju nadležnost.

Portal Analitika