Politika

VUČINIĆ: Bojkot SO Nikšić odgovor na nezakonitosti DPS-a

janko
B
ojkot opozicije konstitutivne sjednice nikšićke Skupštine samo je odgovor na sve nezakonite radnje koje su pratile lokalne izbore u Nikšiću, saopštio je Janko Vučinić iz Demokratskog fronta, prenosi MINA.

VUČINIĆ: Bojkot SO Nikšić odgovor na nezakonitosti DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Vučinić je na konferenciji za novinare kazao da su poziv za sjednicu dobili sa potpisom Sonje Nikčević, koja je za predsjednicu lokalne Skupštine nakon oktobarskih izbora izabrana, jer je „DPS potkupila ili ucijenila bivšeg odbornika Pozitivne“.

„Bojkot je i odgovor na sve zloupotrebe državnih organa u partijske svrhe. Takav primjer je i zloupotreba Ministarstva unutrašnjih poslova sa formiranjem mobilnih ekipa za ekspresno izdavanje ličnih karata članovima DPS-a, i kršenje zakona o biračkom spisku i upravnom postupku prilikom brisanja naših, a upisivanja svojih birača“, naveo je Vučinić.

Prema njegovim riječima, suvišno je i pominjati „partijska zapošljavanja, kupovinu ličnih karata, različite vrste ucjena i druge nezakonite radnje kojima se bavio DPS da bi pobijedio na izborima, poput afere Snimak“.

Vučinić je kazao da današnji bojkot ne znači da neće prisustvovati nekoj od narednih sjednica lokalne Skupštine, ali da će se o daljim potezima opozicija naknadno dogovoriti, vodeći računa o svojim političkim interesima.

Veljko Vasiljević iz Fronta ukazao je na „teške zloupotrebe tokom izbornog procesa i manipulacije sa biračkim spiskom“, ocijenio da se „pouzdano zna da DPS ni jedne izbore od 1997.godine nije pošteno dobila“.

Vasiljević je istakao da se i dalje rade manipulacije sa biračkim spiskovima i naveo primjer da je upisana osoba rođena 1901.godine, što bi značilo da najstariji ljudi u Evropi ne žive na Kavkazu, već u Crnoj Gori.

„Nećemo da učestvujemo u daljem propadanju Nikšića. DPS ima samo još mjesec da formira vlast i učini pomake u gradu. Već 20 dana ne mogu da izaberu predsjednika opštine, jer četvorica njihovih kandidata neće da se dobrovoljno prihvate te funkcije“, rekao je Vasiljević.

On je ukazao da du DPS i njegovi „sateliti“ odgovorni za propadanje i devastaciju Nikšića, dok su Front i opozicija imali ekonomske programe za oporavak grada, ali su, kako je rekao, onemogućeni.

Predstavnik Fronta Janko Milatović kazao je da je opoziciji onemogućeno da preuzme vlast u Nikšiću nakon pobjede na oktobarskim izborim, jer DPS nije smio dozvoliti da se sazna koliki je dug lokalne vlasti.

„Da li je to 17 miliona kako zvanični organi kažu ili 35 do 40 miliona EUR i da li je bilo zloupotreba državnog novca. Očekujemo da će, pritisnuti zahtjevima Evropske Unije, DPS morati procesuirati neke svoje članove da bi pokazala da ima volje za borbu protiv kriminala i korupcije“, ocijenio je Milatović.

 

 

Portal Analitika