Politika

NIKČEVIĆ: Gradonačelnik nakon predsjedničkih izbora

lalaslajd
G
radonačelnik Nikšića biće izabran za deset dana, vjerovatno poslije predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, zakazanih za 7.april, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista(DPS) Radivoje Nikčević, nakon konstitutivne sjednice Skupštine.

NIKČEVIĆ: Gradonačelnik nakon predsjedničkih izbora
Portal AnalitikaIzvor

Nikčević nije želio da saopšti ko je planiran za tu funkciju, već je kazao da ima više imena, koja su sa lista koalicije.

„To su poznati ljudi i imajući u vidu širi kapacitet naših kadrova izabraćemo ih za funkcije gradonačelnika, podpredsjednika i čelnika opštinskih službi. Ovih dana koncipiraćemo tim koji će moći da odgovori ozbiljnim i odgovornim zadacima koji čekaju lokalnu vlast“, rekao je Nikčević novinarima, prenosi MINA.

On je istakao da je Koalicija Za evropski Nikšić –Milo Đukanović u najkraćem roku nakon izbora 9.marta zakazala današnju sjednicu, konstituisala Skupštinu i izabrala predsjednicu.

„U narednih desetak dana uradićemo i drugi značajan dio posla i izabrati gradonačelnika“, najavio je Nikčević.

Komentarišući bojkot opozicije današanje konstitutivne sjednice Nikčević je ocijenio da pravi razlog odsustva nijesu, prema njhovim navodima, dešavanja tokom oktobarskog konstituisanja Skupštine, već želja da daju doprinos svom predsjedničkom kandidatu na predstojećim izborima.

„Imajući u vidu poruke kolega iz opozicije da svi žele da daju doprinos Nikšiću pomalo sam iznenađenjen zbog bojkota sjednice, mada su to i najavljivali. Vidjećemo ih poslije predsjedničkih izbora, jer ako zaista žele da ostvare ponuđeno građanima, za koje su dobili dio glasova, trebalo bi da se vrate u Skupštinu da radimo u interesu grada“, rekao je Nikčević.

Prema njegovim riječima, vladajuća koalicija će u suprotnom sama nastaviti da konstituiše lokalnu vlast i radi u interesu građana, ostvarujući svoj program.

 

 

Portal Analitika