Turizam

UITT 2013 u Kijevu: Veliko interesovanje za posjetu Crnoj Gori

27sajamKijev
N
acionalna turistička organizacija zajedno sa turističkom privredom predstavlja ponudu na sajmu UITT 2013 koji se održava u Kijevu, tokom perioda od 27. do 30. marta ove godine.

UITT 2013 u Kijevu: Veliko interesovanje za posjetu Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

UITT 2013 se održava tradicionalno u kompleksu International Exhibition Centar na površini većoj od 10.000m². Na štandu NTO CG svoju ponudu predstavljaju strateški partneri „R Tours Company“, „Montenegro Stars Hotel Group“ i HG „Budvanska Rivijera“, hotel „Rivijera“, Petrovac, agencija „Talas M“ kao i turističke organizacije Budve i Herceg Novog.

Za vrijeme trajanja ljetnje turističke sezone ugovoreno je do sada 27 čarter letova na nedjeljnom nivou iz Kijeva, Odese, Donjecka, Dnjepropetrovska, Lavova i Harkova za aerodrome u Tivtu i Podgorici. Čarter letovi će se realizovati u organizaciji „R Tours“-a i njihovih agencija partnera sa tržišta Ukrajine kao što su „Orbita Travel“, ili „Alf Kiev“. Prvi letovi se očekuju od početka maja i trajaće do kraja oktobra.

Interesovanje ukrajinskih turista je naviše usmjereno ka turističkoj ponudi primorja, gdje preferiraju odmor na plažama i krstarenja duž obale, izlete kulturno-istorijskog i vjerskog karaktera ali i obilaske starih gradova. Veliki dio njih pokazuje zanimanje za odsjedanje u kapacitetima privatnog smještaja i upoznavanje sa navikama i tradicijom lokalnog stanovništva. Ove godine se očekuje povećanje za više od 25% sa ovog emitivnog tržišta.

Upoznavanje ukrajinskih turističkih privrednika i građana sa turističkom ponudom Crne Gore već treću godinu za redom je doprinjelo porastu broja dolazaka turista sa ovoga tržišta i boljoj povezadnosti privrednika obje zemlje što pokazuju i statistički podaci o dolascima. U 2012. god. Crnu Goru je posjetilo 48.742 ukrajinska turista što je za 32% višu u odnosu na 2011. godini.

Na sajmu UITT 2013 je prisutno više od 850 izlagača iz oko 70 destinacija. Očekivanja organizatora su će ova sajamska manifestacija okupiti preko 45.000 posjetilaca, od čega preko 80% turističkih agenata iz čitave Ukrajine i država sa prostora bivšeg Sovjetskog Saveza.

 

Portal Analitika