Abiznis

Antena M: RAE najvjerovatnije danas saopštava stav o CGES-u i EPCG

2703-struja
N
akon što predstavnici Crnogorskog elektroprenosnog sistema i Elektroprivrede nisu potpisali konačne ugovore o korišćenju prenosne mreže i  pokrivanju gubitaka nastalih nelegalnom potrošnjom Kombinata aluminijuma do roka koji im je postavila Regulatorna agencija za energetiku, ostalo je da se regulator izjasni da li će im biti oduzete licence kako je to i najavljeno.

Antena M: RAE najvjerovatnije danas saopštava stav o CGES-u i EPCG
Portal AnalitikaIzvor

Kako saznaje Radio Antena M, predstavnici RAE su prekjuče obavili monitoring u CGES-u, a juče u Elektroprivredi i najvjerovatnije će danas upoznati javnost sa svojom odlukom u vezi sa tim problemom.

KAP od januara nema snabdjevača odnosno od 1. januara 2013. nelegalno toši struju, a mjesečni račun kompanije je preko 3 i po miliona eura. Elektroprivreda zahtijeva da joj dug plati CGES, dok sistem tvrdi da struju treba da plati onaj ko je i potrošio-Kombinat. Uprkos brojnim sastancima i pregovorima nisu uspjeli da se dogovore i usaglase stavove u vezi sa tim pitanjem, a rok do kojeg im je Regulatorna agencija za energetiku dala rok da se dogovore je istekao.

Portal Analitika