Društvo

Radnici bivših rožajskih preduzeća organizuju protest

radnici_rozaje
P
redsjednik organizacionog odbora bivših rožajskih preduzeća Hamdo Korać pozvao je građane i radnike iz ovog grada, kao i ostalih opština sa Sjevera, da dođu na protest koji će se održati u petak 29. marta, sa početkom u 13 sati, ispred Doma kulture u Rožajama.

Radnici bivših rožajskih preduzeća organizuju protest
Portal AnalitikaIzvor

Na skupu 5. marta u Bijelom Polju, povodom obilježavanja godišnjice prošlogodišnjih petomartovskih protesta, je ispred Višeg i Osnovnog tužilaštva održan performans ,,Pet minuta čutanja za Sjever Crne Gore',' na kojem je najavljen protest za 29. mart u Rožajama, kao i za 30. april u Bijelom Polju, podsjeća se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Kako se navodi, dolazak su najavili i bivši radnici opljačkanih firmi, GRO Radnik, Prve Petoljetke, Jekona, Robne Kuće Beograd, kao i ostalih firmi iz Bijelog Polja.

Predsjednik organizacionog odbora bivših rožajskih preduzeća Hamdo Korać poziva sve građane, radnike, manjinske akcionare, da dođu u  petak u 13 sati ispred Doma kulture, kako bi "zajedno kazali dosta pljački i zapostavljanju sjevera. Dosta smo plaćali gubitke tajkuna i pojedinaca iz Podgorice, dosta je bilo zapostavljanja i gledanja na građane Sjevera kao građane trećeg reda", kaže se u saopštenju.

"Učesnici protesta će na kraju prošetati do fabrike Gornji Ibar i na taj način ukazati na sve pljačke koje su desile na Sjeveru i ujedno se suprostaviti planiranom rušenju Gornjeg Ibra", navodi se na kraju.

Portal Analitika