Košarka

Odluka o otkazivanju F4 ABA lige u narednim danima

ABAliga
P
redsjednik košarkaškog kluba Igokea Boris Spasojević rekao je da će odluka o otkazivanju fajnal-fora Jadranske lige u Laktašima biti donijeta u narednim danima.

Odluka o otkazivanju F4 ABA lige u narednim danima
Portal AnalitikaIzvor

"Pismo trenera Dragana Bajića je sasvim očekivana reakcija i mi u klubu ga podržavamo u potpunosti. Odluka o otkazivanju završnice takmičenja će biti donijeta u narednom periodu, ali mi u klubu se slažemo da ga svakako treba otkazati", rekao je Spasojević agenciji Beta.

Trener Igokee Dragan Bajić u utorak je poslao pismo upravi kluba od koje traži da se otkaže domaćinstvo, jer čelnici Jadranske lige nijesu na vrijeme obavijestili taj klub kako može da zaigra u Euroligi.

Spasojević je kazao da ne vidi razlog zbog kog su čelnici regionalne lige promijenili pravilo da prvak iz regularnog dijela ne igra u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

"Zaista mi nije jasno zašto su na početku sezone obećali da će prvak regularnog dijela takmičenja igrati u Euroligi, a potom promijenili tu odluku. To nije korektno", zaključio je Spasojević.

Prema odluci Jadranske lige u Euroligu naredne sezone će se plasirati finalisti fajnal-fora, dok će u kvalifikacijama igrati ekipa poražena u polufinalu, koja je bila bolje rangirana u regularnom dijelu takmičenja.

U polufinalu regionalnog takmičenja sastaće se Igokea i Partizan mt:s, odnosno Crvena zvezda Telekom i Radnički iz Kragujevca.

Završni turnir ABA lige trebalo bi da se održi od 25. do 27. aprila u Laktašima.

Portal Analitika