Abiznis

DN: Odlaganje preuzimanja akcija od Rusa je negativno

2003kapok
P
redstavnik Vlade u Bordu direktora Kombinata aluminijuma Nebojša Dožić smatra da usvajanje zaključaka na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet predstavlja dobru osnovu za rješavanje problema u fabrici – pišu Dnevne Novine.

DN: Odlaganje preuzimanja akcija od Rusa je negativno
Portal AnalitikaIzvor

On je za DN ocijenio pozitivnim to što zaključci podrazumijevaju održanje proizvodnje u KAP-u, dok stav oko preuzimanja akcija od ruskog partnera vidi kao negativnu stvar.

„Problem je što se odlaže preuzimanje akcija od ruskog partnera, dok je pozitivno to što će se uraditi revizija, nakon koje će se imati jasna slika o svim dešavanjima KAP-a“, kazao je Dožić.

I u sindikatu su zadovoljni usvojenim zaključcima, ali naglašavaju da se budućnost KAP-a mora što prije riješiti.

„Za sada ima dovoljno sirovina, ali to je sve na dnevnoj bazi, koliko da se održi proizvodnja. Preživjećemo do 10. aprila nekako. Nadam se da će tada Skupština naći rješenje za KAP“ – kazao je predsjednik sindikata Kombinata aluminijuma Rade Krivokapić.

U ponedjeljak je Odbor za ekonomiju, finansije i budžet usvojio zaključke koje je predložila Socijalistička narodna partija, a koji podrazumijevaju nastavak poslovanja i proizvodnju bez obzira na način raskida saradnje sa CEAC-om. Na osnovu zaključaka Državna revizorska institucija će izvršiti reviziju dugova KAP-a kako bi se indetifikovalo realno stanje u toj kompaniji, nakon čega će izvještaj podnijeti Skupštini i Vladi do 31. maja.

Na Odboru nije prošao Vladin prijedlog zaključaka u vezi sa Kombinatom aluminijuma.

 

 

Portal Analitika