Fudbal

SP: Partija iz snova CRNE GORE za remi sa Engleskom!(VIDEO)

2603utakmica
N
ovi remi Crne Gore i Engleske! Sjajan rezultat ''crvenih'' u kvalifikacijama za Mundijal, koji su nakon 0:0 i 2:2, odigrali 1:1 sa ''gordim albionom''. Partija iz snova naše selekcije, koja je nakon ovog meča ostala lider sa dva boda prednosti u odnosu na Engleze! Spektal pod Goricom, i pored remija, u potpunosti je pripao ''hrabrim sokolovima''.

SP: Partija iz snova CRNE GORE za remi sa Engleskom!(VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Već u trećem minutu stativa Engleza. Runi je nakon greške Baše lobovao Božovića ali je stativa spriječila gol gostiju. Nova šansa minut kasnije. Glen Džonson je odlično šutiro, ali je Božović izbacio loptu u korner. Međutim, samo nekoliko sekundi kasnije Runi je je pogodio za 1:0. Džerard je pronašao napadača Mančestr junajteda koji je pogodio za vođstvo Engleza. Crna Gora se oslobodila pritiska, sredinom poluvremena prva dobra akcija, korner, ali je ostalo 0:1. Nekoliko prilika, korner na objema stranama, ali se na poluvrijeme otišlo sa 0:1 za ''gordi albion''.

2603utakmica2
Već na startu drugog poluvremena sjajna prilika i najbolja akcija na meču, naše selekcije. Nakon centaršuta Savića, Volkov je šutirao glavaom ali je pogodio spoljni dio mreže. Mnogo bolja igra Crne Gore u nastavku, u 57. minutu odlična akcija, Jovetić je uhvatio volej ali je lopta završila pored stative. Sjajna igra ''crvenih'', Vučinić je nakon kornera imao odličnu priliku, ali je šutirao preko gola. Vučinić je u 70. minutu dobro šutirao, ali je dobro intervenisao Hart. Samo dva minuta kasnije kapiten je odlično primio loptu od Jovetića, šutirao, ali pored desne stative. Crna Gora igrala je fenomenalno u nastavku, nova velika prilika, stativa Savića, ali na žalost samo korner. A nagrada za odličnu igru stigla je u 77. minutu. Nakon kornera, Damjanović se najbolje snašao u gužvi i loptu plasirao iza leđa Harta za 1:1 i bakljadu na stadionu!! Vučinić, Jovetić i ekpa jurili su trijumf, igrali su sjajno ali je ipak na kraju ostalo 1:1. Veliki bod Crne Gore, koja je ostala lider grupe H. Slijedi pauza do juna kada ćemo dočekati Ukrajinu u Podgorici.

CRNA GORA – Engleska 1:1 (0:1)

Strijelci:

Damjanović 77' - Runi 7'

Žuti kartoni: Novaković, Volkov, Džudović (Crna Gora) – Džonson, Velbek (Engleska)

Crveni kartoni:

Satavi:

CRNA GORA: M.Božović, Baša, Džudović, Savić, V. Božović (Delibašić 75'), Novaković (Damjanović 45'), Zverotić, Volkov, Vukčević (Krkotić 63'), Vučinić, Jovtić.

Engleska: Hart, Leskot, Smoling, Džonson, Milner, Kol, Kerik, Džerard, Kleverli, Velbek, Runi.

2603utakmica3
Rezultati:

20:00h Ukrajina – Moldavija 2:1

20:45h Poljska – San Marino 5:0

21:00h CRNA GORA - Engleska

Tabela:

1. CRNA GORA 6 4 2 0 – 14

2. Engleska 6 3 3 0 – 12

3. Ukrajina 5 2 2 1 -8

4.Poljska 5 2 2 1-8

5. Moldavija 6 1 1 4 – 4

6. San Marina 0 0 6-0

6. San Marino 4 0 0 4 – 0

2603utakmica4

 

 

 

 

 

 

 

 

2603utakmica5
Portal Analitika