Politika

Vujanović: Crna Gora nije podijeljena

2603vujanovic
P
redsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović poručio je, na večeršnjoj tribini u Centra za kulturu na Žabljaku, da je Crna Gora samo jedna i da pripada svim njenim građanima.

Vujanović: Crna Gora nije podijeljena
Portal AnalitikaIzvor

- Moj protivkandidat kaže da je Crna Gora podijeljena i da imamo dvije Crne Gore. Poručujem mu da je Crna Gora samo jedna, svaka stopa u Crnoj Gori je zajednička i pripada svim građanima Crne Gore. Tako će biti zauvijek, istakao je Vujanović.

On je dodao da jedino Žabljak ima dvije Crne Gore - Žabljak Crne Gore i Malu Crnu Goru, koje su ujedinjene u jednu veliku i vječnu državu Crnu Goru.

Vujanović je izrazio uvjerenje u sigurnu pobjedu na izborima 7. aprila, podsjećajući da je dosadašnji mandat posvetio afirmaciji Crne Gore, dobrosusjedskim odnosima, unapređenju kvaliteta života i nastavku evropskih i evroatlanskih integracija, a tako će biti i u narednom periodu.

- U međunarodnoj zajednici afirmisao sam našu Crnu Goru kao demokratsku, ponosnu i vječnu državu. Afirmisao sam Crnu Goru kao snažnu ekonomsku šansu za strana ulaganja, kazao je on. Istakao je da je uvijek afirmisao i vrijednosti građanske Crne Gore.

- Zalažem se za otvoreno društvo u kome smo svi jednaki - Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Hrvati i Albanci, jer smo svi građani Crne Gore, a Crna Gora je naša zajednička kuća. Građanska Crne Gore je posebna vrijednost i temelj naše državne politike, saopštio je Vujanović.

Predsjednički kandidat DPS je podsjetio da je uvijek promovisao politiku pomirenja.

- Nigdje, nikada i nikoga nijesam svađao. Uvijek sam i svuda, a radiću to i ubuduće, sve mirio. Smatram da Crna Gora treba da bude pomirena i da bude zajedno. Na referendumu smo dobili našu vječnu Crnu Goru. Uvijek sam izražavao divljenje onima koji su glasali za samostalnu Crnu Goru, ali i iskazivao poštovanje za one koji su smatrali da treba glasati za državnu zajednicu, jer su i oni dio naše zajedničke Crne Gore, kazao je Vujanović.

Istakao je da je uvijek afirmisao dijalog, kao najbolje rješenja za probleme.

- Nema kretanja naprijed bez dijaloga i nema šanse da rješavamo probleme bez kompromisa. Crna Gora uvijek o svemu treba da se dogovara, poručio je Vujanović.

Govoreći o viziji Crne Gore u narednom periodu, predsjednički kandidat DPS-a je kazao da našu državu vidi kao demokratsku, slobodnu, prosperitetnu i vječno suverenu.

On je ukazao da je uvijek afirmisao razvojne projekte Žabljaka, podsjećajući da je u razgovoru sa bivšim predsjednikom Slovenije Danilom Tirkom dogovoreno nekoliko projekata značajnih za unapređenje života na Žabljaku.

- Imaćemo sportsku halu, investicija vrijedna 2,9 miliona eura, a učešće Slovenije je 45 odsto. Planirana je izgradnja sistema za preradu otpadnih voda vrijednog 900 hiljada eura, a davanje Slovenije u tom projektu je 50 odsto. U hotel Gorske oči uloženo je 900 hiljada evra, a slovenačko ulaganje je takođe 50 odsto, naveo je Vujanović.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu završen magistralni put Risan-Žabljak, vrijedan 86 miliona eura, dok je preko Direkcije javnih radova i Direkcije za saobraćaj uloženo preko 5,5 miliona evra.

Predsjednički kandidat DPS odao je posebno poštovanje prema slavnoj antifašističkoj istoriji durmitorskog kraja.

- Durmitorski kraj dao je 15 narodnih heroja, a sam Žabljak devet. Izražavan divljenje i poštovanje prema njima i antifašizmu, koji je naša vječna obaveza, kazao je Vujanović.

Koordinator DPS-a za Žabljak Milan Roćen istakao je da će Žabljačani i ostali građani Crne Gore znati da naprave pravi izbor i 7. aprila masovno glasaju za Vujanovića.

- Vujanović će pobijediti, jer ga svuda širom Crne Gore svi smatraju svojim. Jednako mi Durmitorci, kao i Cetinjani. Primorci, kao i Vasojevići. Rožajci, kao i Moračani, Pljevljaci, kao i Bjelopoljci, a tek Nikšićani i Podgoričani, odnosno svuda svi kažu – Filip je naš, kao što on sve građane Crne Gore smatra svojima, kazao je Roćen.

Portal Analitika