Politika

Nikšićka opozicija bojkotuje konstitutivnu sjednicu

2203niksic
K
onstitutivnoj sjednici nikšićke Skupštine, na kojoj bi prema dnevnom redu trebalo da se verifikuju mandati odbornicima i da se izabere predsjednik, neće prisustvovati predstavnici opozicje, piše agencija MINA.

Nikšićka opozicija bojkotuje konstitutivnu sjednicu
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim informacijama te agencije, predsjednik nikšićke Skupštine u naredne četiri godine biće Sonja Nikčević, koja je tu funkciju nakratko obavljala i neposredno prije raspisivanja poslednjih ponovljenih lokalnih izbora.

Predsjednik opštinskog odbora Demokratskog fronta Janko Milatović kazao je da njihovi odbornici neće prisustvovati konstitutivnoj sjednici zbog "otete narodne volje" iz oktobra i brojnih malverzacija tokom izbornog procesa, a da će o narednim potezima naknadno odlučivati.

I predsjednik opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Dragutin Raičević potvrdio je da odbornici te stranke neće prisustvovati konstitutivnoj sjednici, zbog, kako je rekao, nastavka političke korupcije započete poslije izbora 14. oktobra.

- Nema razloga da poslije svega konstitutivnoj sjednici dajemo legitimitet. Mada smo izlaskom na izbore dali legitimitet korupciji, jer nije bilo volje da se ponovljeni izbori bojkotuju, kazao je Raičević. javlja MINA.

Predsjednik opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore Ivan Radojičić naveo je da neće prisustvovati konstitutivnoj sjednici, shodno odluci opozicionih kolega.

- Ući ćemo u salu, ali samo da za govornicom saopštimo razloge bojkota, nakon čega ćemo, prije konstituisanja, napustiti sjednicu. Ne želimo dati legitimitet nastavku političke korupcije, poručio je Radojičić.

Na osnovu rezultata izbora održanih 9.marta nikšićku Skupštinu čini većina od 23 odbornika koalicije Demokratska partija socijalista-Socijaldemokratska partija- Liberalna partija, kao i 13 opozicionih predstavnika Demokratskog fronta, troje iz SNP-a i dvoje iz Pozitivne.

Portal Analitika