Abiznis

Otvoren rekonstruisani dio skladišta „Brezovik“

2603milica
M
inistarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić i ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori Pius Fišer svečano su otvorili rekonstruisane objekte skladišta municije „Brezovik“. Za rekonstrukciju dva objekata u kojima će se u skladu sa međunarodnim bezbjednosnim standardima skladištiti 800 tona vojnog naoružanja i municije, SR Njemačka donirala je 200 hiljada eura.

Otvoren rekonstruisani dio skladišta „Brezovik“
Portal AnalitikaIzvor

Pejanović-Đurišić je istakla da je prioritet Vlade Crne Gore da osigura bezbjedno okruženje za građane Crne Gore, te da će ovi rekonstruisani objekti doprinijeti ispunjenju tog cilja.

Ona je kazala da je uspješno završena rekonstrukcija skladišta Brezovik dokaz kvalitetne saradnje Ministarstva odbrane i Vlade SR Njemačke, koja je prepoznata kao važan i pouzdan partner Crne Gore na putu evroatlantskih integracija.

Ambasador Pius Fišer zahvalio se Ministarstvu odbrane, Vojsci Crne Gore i izvođačima radova na uspješno relizovanom projektu. Kazao da je uništenje viška naoružanja i bezbjedno skladištenje municije i naoružanja jedan od izazova Crne Gore, te da mu je drago što Njemačka može da da doprinos u ispunjenju ovog važnog cilja. Ambasador Fišer izrazio je uvjerenje da će Njemačka biti u mogućnosti da podrži sličan projekat i u 2014. godini.

Za rekonstrukciju i izgradnju perspektivnog dijela skladišta „Brezovik“ je u okviru MONDEM programa urađen Glavni projekat za izgradnju i rekonstrukciju, a projektantska vrijednost ukupnog projekta iznosi 2.700.000 eura. Ova donacija SR Njemačke realizovana je van MONDEM programa i iskorišćena za rekonstrukciju dva objekta (‘’M-7’’ i ‘’S-2’’) za smještaj ubojnih sredstava.

Portal Analitika