Društvo

Fomira se volonterska grupa za pomoć u slučaju prirodnih nepogoda

2603agencija
P
odstaknuti idejom Društva za zaštitu životinja, a zabrinuti prizorima i posledicama poplava na području NP “Skadarsko jezero”, Agencija za zaštitu životne sredine formira sjutra volontersko- interventnu grupu za pomoć u slučaju prirodnih nepogoda.

Fomira se volonterska grupa za pomoć u slučaju prirodnih nepogoda
Portal AnalitikaIzvor

Pomoć će se odnositi na prioritetno ugrožena prirodna dobra, kao što su spašavanje napuštenih konja u NP “Skadarsko jezero” i dostava sijena, što bi bio povod za prvu i hitnu reakciju.

Agencija će povezati volontersku grupu sa Centrom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore.

Grupa, koju će predstavljati zaposleni u Agenciji, radiće isključivo na volonterskoj osnovi. U okviru Agencije napraviće se lista volontera sa kontaktima, te googlemail grupa: volonteri-EPA@googlegroups.com.

- Grupa će reagovati po pozivu Nacionalnih parkova Crne Gore, Centra za vanredne situacije ili na osnovu internog dogovora u Agenciji, a uz saglasnost sa direktorom institucije. Pomenuta volonterska grupa formira se na inicijativu Društva za zaštitu životinja iz Podgorice i zaposlenih u Agenciji za zaštitu životne sredine. Ukoliko ima interesovanja građana pozvaćemo ih da nam se pridruže. poručili su iz Agencije.

Portal Analitika