Politika

Rasmusen: Crna Gora ostvarila napredak u integracijama

milo_nato
C
rna Gora je postigla veliki napredak u evroatlantskim integracijama i NATO će nastaviti da pruža snažnu podršku na tom putu, kazao je Generalni sekretar Alijanse Anders fog Rasmusen nakon susreta sa premijerom Milo Đukanovicem u Briselu.
Rasmusen: Crna Gora ostvarila napredak u integracijama
Portal AnalitikaIzvor


Rasmusen je ocijenio da su reforme koje Crna Gora sprovodi veoma ambiciozne i ohrabrio našu zemlju da nastavi sa njima, naročito kada je riječ o vladavini prava, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i reformi sektora odbrane, javlja Portal RTCG.



Crna Gora je važan partner za Alijansu i važan aspirant za članstvo, kazao je generalni sekretar NATO-a.



EU i NATO integracije Zapadnog Balkana su vizija koju dijelimo, kazao je on i ocijenio da su „crnogorske reforme ambiciozne i na pravom ste putu. Ohrabrujemo vas da tako nastavite, naročito u oblasti vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i sektoru odbrane. Pred Vama je još posla, ali ste na pravom putu. NATO ostaje otvoren za Crnu Goru, što brže budete sprovodili reforme, prije ćete postati članica Alijanse“, kazao je Rasmusen.



Premijer Đukanović je kazao da je i Vlada Crne Gore te oblasti markirala kao ključne, te da će nastaviti da radi na jačanju podrške građana članstvu u Alijansi.



Predsjednik Vlade u Briselu prisustvuje i zasijedanju Sjevernoatlantskog Savjeta, najvažnijeg političkog tijela u strukturi NATO-a.

Portal Analitika