Društvo

Neki ne izlaze iz aviona, a mi nigdje ne idemo

odbor_obrazovanjeok
Č
lanovi skupštinskog odbora za prosvjetu dogovorili su se juče da se obrate Kolegijumu predsjednika Skupštine Crne Gore zbog međunarodnih aktivnosti i putovanja koja su, kako su naveli, privilegija drugih poslanika i odbora, pišu Vijesti.

Neki ne izlaze iz aviona, a mi nigdje ne idemo
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednica Odbora

Branka Tanasijević

(DPS) kazala je da je međunarodna saradnja kroz putovanja i korespondenciju sa kolegama iz zemalja EU veoma važna u susret Poglavlju 26 koje se tiče obrazovanja, kao i da se nada da će tome u susret pregovorima biti dat veći značaj.



Ona je dodala da nijedna od posjeta u prošloj godini nije realizovana i da o tome treba obavijestiti skupštinski kolegijum.



"Ovaj odbor, sa još dva, zadnja su rupa na svirali i činjenica je da nijedna međunarodna posjeta nije organizovana u prošloj, a možda su dvije organizovane u protekle četiri godine. Ovdje je jasno ko ima privilegije putovanja i fakat je da nećete gledati ni Strazbur, ni Savjet Evrope, ni Mađarsku", kazao je

Milan Knežević

iz Demokratskog fronta.



I

Andrija Popović

iz Liberalne partije smatra da poslanici u tom odboru "moraju pokazati zube" na samom početku.



"Čuo sam da neki poslanici kao da imaju tapiju na putovanja i da se u tom smislu pravi diskriminacija, isto tako sam čuo da postoje neki koji su više vremena proveli u avionu nego na zemiji iz pojedinih odbora", rekao je Popović.



Za maćehinski odnos prema tom odboru čuo je i poslanik Pozitivne CG

Srđan Perić

. On je kazao da to koliko je Odbor za prosvjetu bitan govori i podatak da su se u prethodnom sazivu sastajali oko 30 puta, dok su drugi odbori imali više od 100 sjednica.

 

foto: skupstina.me

Portal Analitika