Politika

Dedović: Nekoordinisane aktivnosti strane koja zagovara članstvo u NATO

26dedovicok
I
zvršni direktor NVO Alfa centar Aleksandar Dedović za Antenu M je potvrdio da je i prema statistici te nevladine organizacije osjetan porast protivnika članstva u NATO. Razlog za to su, kako objašnjava ,eksterni faktori –ekonomska kriza, ali i prisustvo NATO-a u Avganistanu. No, posrijedi su i domaći razlozi za pad podrške:

Dedović: Nekoordinisane aktivnosti strane koja zagovara članstvo u NATO
Portal AnalitikaIzvor


„Mišljenje nas u Alfa centru je da potpuno jednaku težinu ima intenziviranje aktivnosti bloka „Ne u Nato“ i smanjene odnosno nekoordinisane aktivnosti druge strane koja zagovara članstvo Crne Gore u NATO. To je na prvom mjestu Vlada, Savjet za NATO, Koordinacioni tim za implementaciju komunikacione strategije. To je mehanizam koji treba da pokrene sve one koji rade u ovoj oblasti i dovede ih pod jedan kišobran u jednu mrežu i pokaže tu snagu", kazao je Dedović.



Inače, najnovije istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava pokazalo je da je povjerenje Crnogoraca u NATO i dalje u padu. Na pitanje „Ukoliko biste sjutra glasali o članstvu Crne Gore u NATO koji bi bio vaš odgovor“, potvrdno je odgovorilo svega 31 odsto ispitanika. Njih 17 odsto nema stav, a čak 52 odsto ispitanika protiv je članstva u Alijansi.

foto: alfacentar.org

Portal Analitika