Fudbal

SP - Spektakl pod Goricom: Crna Gora - Engleska

Crnogorskifudbaleri009
D
a li je došlo vrijeme da Crna Gora pokori Englesku? Nakon dva remija sa ’’Gordim albionom’’, novi okršaj sa kolijevkom fudbala zakazan je večeras. Sada su ’’hrabri sokolovi’’ u drugoj poziciji – lideri su grupe sa dva boda više od ekipe Roja Hodžsona. Remi bi bio puna kapa! Pobjeda, lansirala bi ’’crvene’’ ka Brazilu. I upravo, opcija broj dva, je u mislima Vučinića, Jovetića i ekipe. I to sa pravom, jer su izabranici Branka Brnovića u ovim kvalifikacijama pokazali zrelost, kvalitet i snagu, i velesile kao što su Engleska mogu pasti pod noge Crnogoraca.

SP - Spektakl pod Goricom: Crna Gora - Engleska
Portal AnalitikaIzvor

''Mnogo puta sam rekao do sada, da ova selekcija, samnom na čelu, ne potcjenjuje i ne precjenjuje nikoga. Igramo na našem stadionu, cijenimo selekciju Engleske mnogo, ali sigurno da ćemo ići na tri boda. Ovaj meč će se mnogo razlikovati od posljednjeg u Podgorici, jer smo mi sada lideri grupe. Ne jurimo ništa, ne plašimo se nikoga. Igrači su raspoloženi, vjerujem da će odigrati dobru utaklmicu, i očekujem pravi spektakl. Ne kažem da mi ne možemo da izgubimo utakmicu sjutra. Ali, Engleska će morati dobro da se pomuči da nas pobijedi.''

Jedan od dva meča koji će obilježiti današnji kvalifiakcioni ciklus za Mundijal, je upravo večerašnji pod Goricom. Napad domaćina u spektaklu predvodiće Mirko Vučinić. Naš kapiten rušio je Čelzi i Mančester, a sada će pokušati sa Crnom Gorom da isto ponovi i protiv Engleza.

''Osjećamo se dobro, s obzirom na to da smo odigrali jako tešku utakmicu u Moldaviji, koju smo dobili sa igračem manje. Ta pobjeda nam uliva veliko samopouzdanje i nadu protiv jakog protivnika kao što je Engleska, kojeg mnogo poštujemo, ali kojeg se ne bojimo. Svaki put kada istrčim na teren želim da pobijedim. Kao i uvijek očekujem sjajnu atmosferu koja će da nas nosi svih 90 minuta. Samo mi je žao što stadion nije veći. Želim da navijači što jačim aplauzom i pjesmom prave što veću buku, i daju nam krila ka uspjehu.''

FSCG i Uprava policije pozvali su navijače da ranije dođu na stadion, jer će kontrole na ulazima biti rigorozne. Kapije će biti otvorene tri sata ranije, a meč je na programu od 21 sat. Uz sjajnu koreografiju, veliki huk sa tribina, neprestanu podršku svih 90 minuta, Crnogorci mogu do velikog rezultata – trećeg remija ili pobjede. A svi vjerujemo da će se nakon ovog okršaja bodovni saldo uvećati! Podsjetimo se kako je sve to izgledalo prije nešto više od godinu ipo dana.

PAROVI:

20:00h Ukrajina – Moldavija

20:45h Poljska – San Marino

21:00h CRNA GORA - Engleska

Tabela:

1. CRNA GORA 5 4 1 0 – 13

2. Engleska 5 3 2 0 – 11

3. Ukrajina 4 1 2 1 -5

4.Poljska 4 12 1-5

5. Moldavija 5 1 1 3 – 4

6. San Marina 0 0 5-0

6. San Marino 4 0 0 4 – 0

Portal Analitika