Fudbal

Vilanova se vraća u Barselonu ove neđelje

VilanovaTito
T
rener Barselone Tito Vilanova vratiće se ove neđelje u Španiju iz Njujorka đe je bio na dvomjesečnoj terapiji tumora pljuvačnih žlijezda.

Vilanova se vraća u Barselonu ove neđelje
Portal AnalitikaIzvor

"Vilanova se ove neđelje vraća u Barselonu", saopštio je katalonski klub, ali nije precizirao da li će on moći odmah da se vrati na posao.

Četrdesetčetvorogodišnji stručnjak je u decembru prošle godine bio podvrgnut drugoj operaciji odstranjivanja tumora, poslije one koju je imao godinu dana ranije. Njegov pomoćnik Đordi Roura preuzeo je ulogu trenera dok je Vilanova bio na hemo i radioterapiji u Njujorku.

U odsustvu Vilanove, Barsa je eliminisana u Kupu kralja i poražena od vječitog rivala Real Madrida. Barselona je ipak, uspjela da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je nadoknadila poraz od 2:0 u gostima protiv Milana pobjedom kod kuće od 4:0.

Katalonski klub je trenutno prvi u Primeri sa 13 bodova prednosti nad Real Madridom, uz deset preostalih utakmica. Sljedeći meč Barselona igra protiv Selte u subotu, a u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona gostuje Pari Sen Žermenu 2. aprila.

Portal Analitika