Politika

Crna Gora i NATO dijele zajedničke vrijednosti

2503nebojsakaludjerovicok
S
avjetnik premijera za spoljnu politiku i nacionalni koordinator za NATO Nebojša Kaluđerović sastao se danas u Briselu sa zamjenikom generalnog sekretara NATO, ambasadorom Aleksandrom Veršboom, saopšteno je Portalu Analitika iz Vlade.

Crna Gora i NATO dijele zajedničke vrijednosti
Portal AnalitikaIzvor

“Kaluđerović je informisao o odlukama koje je Vlada nedavno donijela  u okviru rada Savjeta za NATO, kao i sa aktivnostima u pogledu ispunjavanja preostalih obaveza iz evroatlantske agende, s akcentom na jačanje podrške javnog mnjenja. Ambasador Veršbo je kazao da ga raduje što Crna Gora i NATO imaju isto viđenje prioriteta koji preostaju na putu crnogorskog pristupanja. Pozdravio je napore Podgorice za intenziviranje aktivnosti u prioritetnim oblastima, uključujući i jačanje podrške javnosti kroz pokretanje širokog dijaloga kojim će biti obuhvaćeni svi segmenti društva. Ohrabrio je dalji rad u procesu reformi, istakao dosadašnje pozitivne rezultate i posebno zahvalio na učešću Crne Gore u misiji u Avganistanu, što je sve znak privrženosti zajedničkim vrijednostima”, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, obostrano je ocijenjeno da će sjutrašnje izlaganje predsjednika Vlade Mila Đukanovića u Sjevernoatlantskom savjetu biti dobra prilika da se saveznice neposredno upoznaju sa dosadašnjim aktivnostima i planovima nove Vlade u pogledu daljeg pristupanja NATO.

 

Portal Analitika