Društvo

Tuzi: U masovnoj tuči u Gimnaziji povrijeđena tri učenika

2503tuziok
T
ri učenika povrijeđana su danas u masovnoj tuči koja je u 12.30 sati izbila Gimnaziji “25. maj” u Tuzima, javlja portal CDM.

Tuzi: U masovnoj tuči u Gimnaziji povrijeđena tri učenika
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave policije je saopšteno da je u Gimnaziji "25. maj“ u Tuzima, u holu na prvom spratu oko 12.30 časova, došlo do fizičkog sukoba između dvije grupe učenika odjeljenja od I do IV razreda.

“Policijski službenici – kontakt policajci, koji su se nalazili u blizini, su brzo i efikasno reagovali i spriječili fizički sukob širih razmjera”, tvrde iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Podgorici.

Službenici Područne jedinice Podgorica, Uprave policije – Ministarstva unutrašnjih poslova su identifikovali sve aktere događaja.

“U toku su uzimanje izjava i prikupljanje obavještenja od aktera događaja i svjedoka, kojih ima oko 50. Tri učenika – dva punoljetna i jedno maloljetno lice su, prema dosadašnjim saznanjima, zadobila lakše tjelesne povrede”, navodi policija.

Sve činjenice koje policijski službenici budu prikupili biće prezentovane nadležnom tužiocu, koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela ili eventualno prekršaja.

Razlog tuče je, sumnja se, netrpeljivost koja već nekoliko dana vlada u Tuzima između Albanaca muslimana i katolika.

Povrijeđeni učenici su primljeni u Klinički centar Crne Gore, a nakon pregleda su otpušeni na kućno liječenje.

Portal Analitika