Društvo

Bogdanović obišao poplavljena područja

2503bogdanovicok
G
radonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović obišao je danas poplavljena područja u priobalju Skadarskog jezera i Rijeke Crnojevića.

Bogdanović obišao poplavljena područja
Portal AnalitikaIzvor

Gradonačelnik Bogdanović, tom prilikom, boravio je u mjestima Žabljak Crnojevića, Dodoši i Rijeka Crnojevića, gdje je posjetio najugroženija domaćinstva i razgovarao sa predstavnicima mjesnih zajednica.

Tokom posjete Žabljaku Crnojevića, predstavnici mjesnog kriznog štaba informisali su gradonačelnika kako je vodostaj jezera kod tog naselja u padu. Uprkos tome, pod vodom je i dalje dio pomoćnih, te jedan stambeni objekat, kao i saobraćajnica koja Žabljak Crnojevića povezuje sa selom Ponari.

Gradonačelnik Bogdanović obišao je više domaćinstava u pomenutom mjestu, pri čemu je naglašeno da svi mještani suočeni sa poteškoćama mogu računati na podršku Prijestonice Cetinje.

Tokom posljednja dva dana, nivo vode u padu je i u Dodošima. Tokom razgovora sa gradonačelnikom Bogdanovićem, stanovnici tog naselja naglasili su kako je nekoliko, mahom pomoćnih objekata, pod vodom.

Na kraju današnje posjete, gradonačelnik Bogdanović boravio je i u Rijeci Crnojevića, sa čijim je mještanima razgovarao i prilikom prošlonedjeljne posjete. Baš kao u susjednim mjestima, i u Rijeci Crnojevića vodostaj je u blagom padu, no mjesno šetalište i obližnji objekti i dalje su pod vodom.

Prilikom posjete svim navedenim mjestima, gradonačelnik Bogdanović naglasio je kako nadležne službe gradske uprave, u slučaju novih padavina, danonoćno stoje na raspolaganju lokalnom stanovništvu.

„Ukoliko stanovnici bilo kojeg mjesta na teritoriji Prijestonice Cetinje budu oskudijevali sa osnovnim životnim namirnicama, spremni smo da, kroz komunikaciju sa mjesnim štabovima, reagujemo i distribuiramo zalihe. Za sada možemo reći da je situacija znatno bolja u odnosu na sredinu prošle sedmice, te se nadamo da ni narednih dana nećemo biti suočeni sa osjetnijim rastom vodostaja – istakao je gradonačelnik Bogdanović na kraju današnje posjete.

Portal Analitika