Fudbal

FSCG: Preduzete sve bezbjedonosne mjere

NavijciCrne_Gore1
F
udbalski savez Crne Gore (FSCG) preduzeo je sve neophodne mjere kako bi sjutrašnja utakmica između Crne Gore i Engleske protekla u najboljem redu, kazao je predsjednik Komisije za bezbjednost i sigurnost na fudbalskim takmičenjima Dragoljub Sekulić.

FSCG: Preduzete sve bezbjedonosne mjere
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da su do sada striktno ispoštovane sve odredbe iz zakona o javnom okupljanju, sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim manifestacijama, kao i sve propozicije i preporuke UEFA i FIFA.

Sekulić je precizirao da su pripreme počele još u januaru, nakon sastanka sa predstavnicima Engleske fudbalske asocijacije, policije i predstavnika Udruženja navijača.

"Saradnom sa Upravom policije i agencijom za obezbjeđenje sekjuriti gard Popović kontinirano su vršene pripreme kako bi infrastrukturna ograničenja koja nosi stadion bila prevaziđena i meč sa bezbjedonosnog aspekta protekao bez problema", rekao je Sekulić na konferenciji za novinare.

On je kazao da je sa predstavnicima engleske asocijacije dogovoreno da se navijačima koji nijesu pod ingerencijom Udruženja ne dozvoli ulazak na stadion, posebno ne na dijelu gdje su smješteni njihovi navijači.

"Da bi se lakše prepoznali navijači koji su došli u organizaciji Udruženja Engleski navijač biće im obezbijeđene narukvice", rekao je Sekulić.

On je pozvao crnogorske navijače na fer i korektno navijanje, navodeći da moraju zaboraviti na unošenje i upotrebu pirotehničkih sredstava, ubacivanje rolni papita, sitnog novca i upaljača.

"Da još jednom kažemo stop rasizmu i da ne dozvolimo unošenje transparenata uvredljive sadržine. Poznato je da je FSCG kažnjen zbog incidenata i UEFA je najavila da će svaki naredni ispad biti najstrožije sankcionisan", rekao je Sekulić.

On je naglasio da će utakmici pristustvovati i deset engleskih policajaca.

Sekulić je saopštio da je FS za engleske navijače opredijelio 1.270 ulaznica, što je nešto više od deset odsto ukupnog kapaciteta stadiona.

“Imamo informaciju da će doći nešto veći broj navijača, ali učinićemo sve da niko ne uđe na stadion bez karte. Za gostujuće navijače oprediljelili smo prostor na južnoj tribini, desno gledano iz grada”, rekao je Sekulić.

Predstavnik Uprave policije Baćo Baćović kazao je da su preduzela sve neophodne mjere kako uoči, tokom i nakon utakmice ne bi bio narušen javi red i mir.

"Pripadnici UP će kao i do sada u dovoljnoj mjeri da taj događaj prođe u najboljoj mjeri. Angažovan je značajan broj policije, koji će obezbjeđivati utakmicu ispred stadiona, na sportskom objektu, ali i u širem i bližem dijelu gradskog jezgra", rekao je Baćović.

On je apelovao na gledaoce da na vrijeme dođu na stadion.

Predstavnik firme za obezbjeđenje Sekjuriti gard Popović, Srđan Popović, saopštio je da će kapije stadiona pod Goricom biti otvorene u 18, tri sata prije početka utakmice.

On je najavio da navijači na stadion neće moći da unesu pirotehnička sredstva i zastave sa tvrdom drškom.

"Molimo građane da se uzdrže od unošenja hrane i pića u plastičnim i staklenim ambalažama, jer neće biti dozvoljen unos. Neće biti dozvoljen unos upaljača, hemijskih olovaka, sitnih predmeta, kišobrana i truba vuvuzela. Biće postavljen, unutra i spolja, video nadzor oko stadiona", rekao je Popović.

On je najavio biće preduzete visoke bezbjedonosne mjere, kao i da će gledaoci morati da prođu više kontrola i pozvao ih da ranije dođu na stadion kako bi se izbjegle gužve.

Predstavnik navijača Andrej Đelošević pozvao je navijače na fer i korektno navijanje.

"Nada se da će kao i na prošlom meču protiv Engleske biti sve u redu. Jako smo blizu Brazila i da ćemo svi zajedno u najboljem svjetlu proži kroz taj cilj", kazao je Đeljošević.

Portal Analitika