Društvo

Ministarka Vlahović primila u oproštajnu posjetu ambasadora Barbantija

2503ministarka
M
inistarka nauke prof. dr Sanja Vlahović primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Italije, Serđa Barbantija, saopšteno je iz tog minstarstva.

Ministarka Vlahović primila u oproštajnu posjetu ambasadora Barbantija
Portal AnalitikaIzvor

Ministarka Vlahović izrazila je zahvalnost ambasadoru Barbantiju na dosadašnjoj uspješnoj saradnji koju su imali, kao i njegovom angažovanju povodom usaglašavanja Sporazuma o naučnotehnološkoj saradnji između dvije zemlje. Na sastanku je istaknuto obostrano zadovoljstvo što je potrebna procedura završena i što će Sporazum o bilateralnoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Italije biti potpisan u najskorijem roku. Kako ističu iz Ministarstva nauke, potpisivanje ovog Sporazuma omogućiće značajno unapređenje saradnje između naučnoistraživačkih institucija Crne Gore i Italije.

- Vlahović i Barbanti razmijenili su mišljenja o mogućnostima nastavka saradnje sa naučno-tehnološkim parkom Tecnopolis iz Barija, kao i dosadašnjoj saradnji Ministarstva nauke i Naučno-tehnološkog parka AREA iz Trsta, koji je i tvorac biznis plana za uspostavljanje prvog naučnotehnološkog parka u Crnoj Gori. Takođe, ministarka Vlahović skrenula je pažnju i na brojne mogućnosti koje Centar za genetski inženjering i biotehnologiju (ICGEB) iz Trsta pruža našim naučnicima, te saradnju sa ovom institucijom označila kao izuzetno pozitivno iskustvo. Ambasador Barbanti istakao je zadovoljstvo dobrim odnosima koje Republika Italija ima sa Crnom Gorom i iskazao ličnu satisfakciju boravkom u Crnog Gori u vremenu vršenja svoje visoke dužnosti – stoji u saopštenju ministarstva.

Portal Analitika