Svijet

Obama u Bijeloj kući proizvodi pivo

2503-Obama-i-pivo
P
redsjednik SAD Barak Obama je postao jedan od prvih predsjednika u novijoj istoriji SAD poznat po tome što voli da popije kriglu hladnog piva, koje sam pravi i toči u Aveniji Pensilvanije br. 1600 – prenosi portal Blic.rs.

Obama u Bijeloj kući proizvodi pivo
Portal AnalitikaIzvor

Ova mala tajna otkrivena je u utorak kada je Obama, tokom trodnevne kampanje u Ajovi, poklonio bocu svog omiljenog napitka vlasniku jedne kafeterije u Noksvilu, gdje je svratio da kupi doručak. Novinare je odmah interesovalo  više detalja, pa su zasuli pitanjima Obaminog portparola Džeja Karnija.

- Ako baš hoćete da znate, u Bijeloj kući stvarno postoji mini pivara - priznao je Karni.

Karni je objasnio da se u pivari, koju je predsjednik od svojih finansija instalirao u Bijeloj kući po dolasku na vlast, pravi i svijetlo i tamno „medeno pivo iz Bijele kuće”, kako je nazvano. Med potiče iz košnice koju prva dama SAD ima u bašti.

- Ja sam čini mi se probao samo ono svijetlo i vrlo je osvježavajuće - dodao je Karni, iako nije veliki ljubitelj piva, za razliku od svog šefa.

- Američki predsjednik nikad nije krio ljubav prema pivu. Tako je recimo otvoreno uživao u hladim kriglama “ginisa” tokom posjete Irskoj, a nekoliko puta se na sportskim mečevima kladio s drugim državnicima u sanduk piva – stoji na portalu Blic.rs.

Američki predsjednici Džordž Vašington i Tomas Džeferson, takođe su bili veliki poklonici piva, koje su sami pravili, ali ne u Bijeloj kući nego na svojim imanjima.

Foto: politico.com

Portal Analitika