Abiznis

Moskva: Nastavak otimačine na Kipru

medvedev
D
ok premijer Rusije Dmitrij Medvedev kaže da je na Kipru nastavljena otimačina, predsjednik Vladimir Putin spušta loptu izjavom da će podržati napore EU da se prevaziđe kriza.

Moskva: Nastavak otimačine na Kipru
Portal AnalitikaIzvor

Naime, premijer Dmitrij Medvedev je rekao da se na ostrvu nastavlja otimačina tuđeg kapitala. On je naveo da njegova zemlja poslije sporazuma Kipra i eurogrupe "pažljivo proučiti posljedice te krize", posebno kakvo će biti njeno dejstvo na rusko i svjetsko finansijsko tržište.

"Moramo da ustanovimo u šta će se ova priča pretvoriti na duži rok, kakve će posljedice ostaviti po međunarodni finansijski i monetarni sistem – samim tim kakve će posljedice biti po naše interese", rekao je Medvedev.

Kako je prenio Putinov portparol premijer Rusije je u prvoj reakciji rekao da "podržava napore Kiprskog predsjednika i Evropske komisije da prevaziđu krizu".

Pored toga, Putin je dao zadatak vladi da radi na restrukturiranju kredita koji je Rusija dala Kipru 2011. godine u iznosu od 2,5 milijardi eura. Spominju se produženje roka otplate i "relaksiranje" obaveza. (B92)

 

Portal Analitika