Region

"Dodir Crne Gore" u Nišu

ambasadorkoncert
U Nišu je 22. marta održano crnogorsko kulturno veče „Dodir Crne Gore“ u organizaciji Udruženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ iz Niša, a u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji i niškom opštinom Pantelej, saopštila je Portalu Analitika služba za informisanje Udruženja "Montenegro".

 "Dodir Crne Gore" u Nišu
Portal AnalitikaIzvor

 

 

Crnogorski gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević, sa perkusionistom Dragoljubom Đuričićem i gudačkim kvartetom iz Podgorice, oduševili su nišku publiku koja ih je tri puta vraćala na podijum u sali Niškog simfonijskog orkestra.

ambasadortri
Mladi članovi Udruženja „Montenegro“, na čelu sa predsjednikom Nikolom Nikolićem, nijesu skrivali svoje zadovoljstvo što su imali priliku da se upoznaju i razgovaraju sa našim muzičarima i predstavnicima Ambasade, a posebno im je bio interesantan Dragoljub Đuričić sa kojim su svi željeli da se fotografišu.

Ovo je bila prva Jovovićeva posjeta Nišu, gdje se susreo gradonačelnikom prof. dr Zoranom Perišićem.

Jovović je tom prilikom istakao da ga raduje što će Niš obnoviti ugovor sa aviokompanijom „Montenegro Airlines“. Perišić je kazao da se i u vrijeme krize može uspješno razvijati saradnja, u oblasti obrazovanja, posebno univerziteta u Nišu i Podgorici i njihovih medicinskih fakulteta, zatim u turizmu i avionskom saobraćaju.

Jovović je posjetio gradsku opštinu Pantelej gdje se susreo sa predsjednikom opštine Srđanom Savićem.

ambasdorpistolj
U razgovoru sa članovima Udruženja „Montenegro“ iz Niša i ostalim građanima crnogorske nacionalnosti na sastanku u zgradi opštine Pantelej, kome su pored ambasadora prisustvovali i saradnik za dijasporu Mirko Zečević i konzul Ananije Perović, ambasador Jovović je istakao da je osnovni cilj njegove posjete Nišu upravo sastanak sa dijasporom, navodeći da treba da pristupimo veoma važnom zadatku - pokretanju inicijative za podnošenje zahtjeva za formiranje Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji.

Predsjednik Udruženja „Montenegro“ iz Niša dr Nikola Nikolić je preko lokalnih medija pozvao građane crnogorske nacionalnosti da zajedno sa članovima Udruženja pristupe ovom veoma važnom zadatku za dijasporu Crne Gore u Srbiji. Takođe je istakao da je posjeta našeg ambasadora Nišu od velikog značaja i da će doprinijeti odzivu Crnogoraca u prikupljanju potpisa za formiranje Nacionalnog savjeta. Nikolić se zahvalio Zečeviću na dugogodišnjoj saradnji koja je krunisana jednim ovakvim kulturnim događajem, i predložio da to postane tradicionalna manifestacija u Srbiji.

Udruženje “Montenegro” poklonilo je ambasadoru stari crnogorski pištolj “gasser”.

 

 

 

Portal Analitika