Abiznis

NLB prodala tri odsto akcija Triglava

253nlb
H
rvatska poštanska banka (HPB), hrvatska Hypo Alpe Adria i njujorški Auer Bach Grayson&Co kupili su od Nove ljubljanske banke tri odsto udjela u Zavarovalnici Triglav, objavio je slovenački dnevnik Delo.

NLB prodala tri odsto akcija Triglava
Portal AnalitikaIzvor

List navodi da je HPB već ranije stekao vlasništvo nad oko 170 hiljada dionica Triglava pa je s ovom kupovinom povećao vlasnički udio u najvećem slovenačkom osiguravajućem društvu na gotovo 1,5 odsto.

NLB je prošle sedmice objavila da je prodala dio nestrateške imovine, a prethodno se konsultovala sa najvećim vlasnikom, slovenačkim Ministarstvom finansija, o mogućnosti sklapanja zajedničkog ugovora o prodaji. Ministarstvo je u tom trenutku vodio sada već bivši ministar finansija Janez Šušteršič. Prodaja dogodila 15. marta ove godine.

Slovenačka odškodninska družba (SOD), koja je vlasnik 28 odsto dionica Triglava, s prodajom nije bila upoznata.

"Za prodaju tri odsto udjela u Zavarovalnici Triglav, koji je bio u vlasništvu NLB-a, saznali smo iz medija i tim potezom bili smo neprijatno iznenađeni", odgovorili su iz Fonda Delu.

U Triglavu su odgovorili da su upravljanje vlasničkim udjelima Zavarovalnice Triglav i pitanja o tome u domeni vlasnika udjela.

Izvor. MINA-BUSINESS

Portal Analitika