Abiznis

Damjanović: Vladin prijedlog za KAP neće proći

253ad4v
S
kupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet danas će se izjasniti o prijedlogu zaključaka Vlade u vezi sa rješavanjem problema u Kombinatu aluminijuma - odnosno o ponudi ruskog vlasnika da ustupi svoje akcije izvršnoj vlasti.

Damjanović: Vladin prijedlog za KAP neće proći
Portal AnalitikaIzvor

Izjašnjavanje je prethodno bilo najavljeno za srijedu, ali je sjednica odložena zbog odsustva poslanika Demokratskog fronta.

Predsjednik odbora, SNP-ov Aleksandar Damjanović kaže za Antenu M da je danas izvjesno da će poslanici glasati, a da se, što se njega tiče epilog glasanja već zna.

"Jasno je da u ovom trenutku najmanje sedam poslanika iz SNP-a, DF-a, Pozitivne i SDP-a ne podržava zaključke Vlade, odnosno prijedlog, i oni kao takvi nemaju prođu i onda je ishod glasanja jasan."

DPS-ov Zoran Jelić ima drugačiju računicu, pa smatra da će prijedlog za rješavanje situacije u KAP-u poslanici podržati.

"Što se nas tiče –mi ćemo glasati za taj prijedlog zaključaka jer smatramo da su to u ovom trenutku najbolja rješenja, jer nude izlaz iz situacije u kojoj se nalazi KAP. Na taj način će se sačuvati fabrika, prepoloviti dugovi, ali i sačuvati radna mjesta. Ne znam stav drugih partija, a one partije koje se odluče za neke druge zaključke ili stavove, moraće da preuzmu odgovornost za KAP."

Iz Socijalističke narodne partije ranije su najavili da će predložiti određene zaključke, koji su prihvatljivi za obje sindikalne centrale u KAP-u, kao i radničku asocijaciju Rudnika boksita, koju vodi Borisav Bojanović.

I Demokratski front je pripremio prijedlog zaključaka o načinima obezbjeđivanja dugoročnog i održivog razvoja aluminijumske industrije.

Član Predsjedništva DF-a i potpredsjednik crnogorskog parlamenta Branko Radulović rekao je da prijedlog zaključaka sadrži trinaest tačaka sa konkretnim mjerama i dinamikom njihove realizacije.

Kako god, konačna odluku o sudbini KAP-a biće donijeta na plenumu, koji je zakazan za 10. april.

Izvor: Antena M

Portal Analitika