Društvo

Husović: Ne smetaju nam hrišćanska obilježja, ali hoćemo i svoja

253hus
N
akon što je poslanik Socijaldemokratske partije Džavid Šabović kazao da bi sa crnogorske zastave trebalo ukloniti hrišćanska obilježja kako bi je svi građani doživljavali kao svoju, juče je reagovao i politički direktor DPS-a Tarzan Milošević koji je poručio da se o bilo kakvim izmjenama simbola može raspravljati isključivo u parlamentu, a do tada se mora poštovati Ustav.

Husović: Ne smetaju nam hrišćanska obilježja, ali hoćemo i svoja
Portal AnalitikaIzvor

Prvi čovjek Bošnjačke stranke Rafet Husović ranije je prvi pokrenuo tu priču kazavši da je simbole na grbu i zastavi potrebno promijeniti kako bi bili prihvatljivi za sve građane Crne Gore.

Husović za antenu M iznosi  kako je doživio prilično jasan stav DPS-a.

"Ja očekujem da dopuna zakona o simbolima definiše neke stvari. Nama ne smetaju apsolutno hrišćanska, vjerska obilježja, ali smo htjeli da imamo i svoja. Kada se krene u tu priču imaćemo sigurno jasan stav."

Na Husovićev prijedlog reagovao je i premijer Milo Đukanović koji je kazao da je zadovoljan izgledom grba i zastave. Husović kaže da takav stav nije doživio kao znak da promjena ne može biti

"Ja sam shvatio da je premijer saglasan sa tim grbom i zastavom, ali da njemu ne smetaju nikakve inicijative koje neko može, na osnovu zakona, da pokrene. Nijesam gledao ko će nam izaću u susret, mi znamo šta su naši stavovi, a ako oni naiđu na razumijevanje ostalih svakako da će to biti dobar znak."

Izvor:Antena M

 

Portal Analitika