Svijet

Kijev: Zbog snijega kolona od 70 kilometara

24snijegKijev
K
retanje putevima oko Kijeva je skoro potpuno paralisano zbog snijega, a na putu Kijev-Žitomir formirana je kolona vozila duga 70 kilometara, prenose svjetske agencije.

Kijev: Zbog snijega kolona od 70 kilometara
Portal AnalitikaIzvor

Kako javljaju ruske agencije, neki su zarobljeni u koloni oko 12 sati.

Obilne sniježne padavine, koje su trajale u Kijevu protekla dva dana, prestale su, ali kretanje javnog saobraćaja još nije obnovljeno.

U vrijeme obilnih sniježnih padavina do depoa nije moglo da stigne više od 100 tramvaja i trolejbusa, koji su stajali na kijevskim ulicama, navodi Itar-Tass.

Istovremeno, ukrajinski željezničari ulažu velike napore da se u nepovoljnim vremenskim uslovima osigura maksimalno moguće poštovanje reda vožnje.

Kašnjenje pristizanja vozova na stanicu Kijev iznosilo je od osam minuta do tri sata.

Ministar infrastrukture Vladimir Kozak izjavio je da svi vozovi idu po redu vožnje, a da se prekidi uočavaju na pravcu iz Rusije. Međunarodni aerodrome Borispolj u Kijevu od 13 sati počeo je postepeno da obnavlja redovne letove, a od sjutra se najavljuje da će biti obnovljeni u punoj mjeri, ako se meteorološki uslovi ne pogoršaju.

Načelnik gradske administracije Kijeva Aleksandar Popov najavio je da će se vanredna situacija u glavnom gradu Ukrajine nastaviti još minimum nedjelju dana zbog velike količine snijega.

Sjutrašnji dan je proglašen neradnim za javne službe, osim medicinskih ustanova i službi koje se angažuju za otklanjanje posljedica nepogode, saopštila je kijevska administracija.

I privatnim preduzetnicima je preporučeno da proglase 25. mart neradnim, navodi Interfaks.

 

Portal Analitika