Region

VUČIĆ: Biće rekonstrukcije Vlade, ali ja neću biti premijer

2203vucic1
P
otpredsjednik Vlade i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti rekonstrukcije Vlade Srbije, ali da on neće zamijeniti Ivicu Dačića na mjestu premijera, prenosi Blic.

VUČIĆ: Biće rekonstrukcije Vlade, ali ja neću biti premijer
Portal AnalitikaIzvor

"Ako budemo nezadovoljni radom premijera ići ćemo na nove izbore. Sada nijesmo nezadovoljni", rekao je Vučić novinarima u Zemunu gdje je položio vijenac na spomenik poginulim pripadnicima Vojske Jugoslavije.

Vučić je rekao da će Glavni odbor Srpske napredne stranke na sjednici, koja će biti održana poslije 2. aprila, razmatrati pitanje rekonstrukcije Vlade. Upitan da li će na mjestu premijera zamijeniti Dačića, Vučić je rekao da se to neće dogoditi.

"To se neće dogoditi zato što smo časni i pošteni ljudi", rekao je Vučić i dodao da za Srbiju ne bi bilo dobro da se ide na izbore samo zato da bi on postao premijer.

Vučić je rekao da očekuje da će Srbiji na razgovorima u Briselu 2. aprila biti ponuđeno više nego što je to učinjeno 20. marta i da će i druga strana napraviti bar male ustupke u pregovorima u vezi s pitanjem nadležnosti zajednice srpskih opština na Kosovu.

"Uvjeren sam da će Srbiji 2. aprila biti ponuđeno nešto o čemu će moći da se izjašnjava", rekao je Vučić i dodao da na prošlom sastanku u Briselu Srbiji nije bilo ponuđeno ništa.

Kako je naveo, očekuje da 2. aprila i prištinska strana napravi ustupak, jer je to u interesu ne samo Srbije, već čitavog regiona i Evrope.

Vučić je rekao da će državni vrh sjutra ili prekosjutra održati sastanak o predstojećoj rundi dijaloga u Briselu. Upitan o najnovijim hapšenjima u Razvojnoj banci Vojvodine zbog malverzacije, Vučić je rekao da nijesu tačne optužbe opozicione Demokratske stranke da je borba protiv korupcije selektivna, odnosno da je uperena protiv političkih protivnika.

Portal Analitika