Politika

Politički Savjet Pozitivne prestao sa radom

24pozitivna
P
olitički Savjet Pozitivne Crne Gore jednoglasno je danas odlučio da prekine sa radom, prenosi Mina.

Politički Savjet Pozitivne prestao sa radom
Portal AnalitikaIzvor

Dosadašnji član tog Savjeta Božena Jelušić kazala je nakon sjednice da je to tijelo odigralo svoju ulogu u formiranju stranke, i u ostvarenim rezultatima na oktobarskim parlamemtarnim izborima.

»Dalje angažovanje Savjeta bi značilo dublje političko involviranje na što članovi ovog tijela nijesu spremni«, kazala je ona agenciji Mina.

Jelušić je navela da će dosadašnji članovi Savjeta ostati prijatelji izvornih programskim opredjeljenja Pozitivne i poručila da joj žele uspjeh u daljem radu.

Ona je rekla da će članovi Savjeta, u svom daljem ličnom angažmanu ostati posvećeni ideji promjene i demokratizaciji crnogorskog društva kao i njegovoj punoj građanskoj profilaciji.

Podgorički štampani mediji objavili su prošle sedmice da je dio Savjeta Pozitivne, zatražio od rukovodstva stranke, predvođenog liderom Darkom Pajovićem, da podnesu ostavke zbog pogrešnih odluka i raspišu vanredni stranački kongres.

Pajović i uže rukovodstvo dobili su u utorak podršku Glavnog odbora, čime su odbijene preporuke političkog Savjeta o utvrđivanju njihove odgovornosti i održavanju vanrednog kongresa.

 

Portal Analitika