Abiznis

NTO predstavila turističku ponudu u Geteborgu

243montenegro
P
osjetioci sajma TUR 2013, koji se danas završava u Geteborgu, pokazali su veliko interesovanje za crnogorsku turističku ponudu, avio povezanost, kao i konkurentnost cijena u odnosu na druge destinacije u okruženju.

NTO predstavila turističku ponudu u Geteborgu
Portal AnalitikaIzvor

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), koja je na sajmu u Švedskoj koji je počeo 21. marta na zajedničkom štandu predstavila crnogorsku ponudu, saopšteno je da je pokazano veliko interesovanje za opštim informacijama u vezi Crne Gore, procedurom na graničnim prelazima, kulturnim znamenitostima, kao i ponudi aktivnog odmora.

“Imajući u vidu visoki standard građana i ukupnu ekonomsku situaciju, ovo tržište je veoma atraktivno. Gosti sa tog emitivnog tržišta imaju praksu putovanja više puta tokom godine i preferiraju korišćenje odmora tokom vansezone, a od smještajnih kapaciteta najčešće se odlučuju za apartmanska naselja, hotele viših kategorija i etno sela”, kazali su iz NTO.

Tržište Skandinavije objedinjuje tržišta Norveške, Švedske, Danske, Finske i Islanda.

Prema zvaničnim statističkim podacima Crnu Goru je u prošloj godini posjetilo 20,29 hiljada turista iz Skandinavije koji su ostvarili ukupno 120,42 hiljade noćenja.

Iz NTO su podsjetili da jedan od najvećih turoperatora na području Skandinavije, Apollo, organizuje čarter letove iz Osla i Štokholma za Tivat, u periodu od maja do kraja avgusta ove godine.

Montenegro erlajns /Airlines/ je od sredine maja najavio uvođenje direktne linije Kopenhagen – Podgorica jednom sedmično, a od juna i dva puta sedmično.

“Takođe, od kraja maja skandinavski avioprevoznik SAS će direktno letjeti iz Osla i Štokholma za Tivat, dva puta sedmično”, navodi se u saopštenju.

Turoperatori, posebno oni specijalizovani za aktivni i kulturni turizam, potvrdili su da je trend ka tim vrstama turizma u skandinavskim zemljama vrlo pozitivan i da je zabilježen značajan rast interesovanja turista za biciklizam, pješačenje, kanjoning i rafting u Crnoj Gori.

Izvor: MINA-BUSINESS

Portal Analitika