Politika

NOVA: NATO da se izvini za agresiju 1999. godine, cilj bio komadanje SRJ

vucurovicjovan
N
ova srpska demokratija se danas sa pijetetom i ponosom sjeća svih onih koji su izgubili svoje živote u NATO agresiji na SR Jugoslaviju 1999. godine, ocijenio je portparol te stranke Jovo Vučurović.

NOVA: NATO da se izvini za agresiju 1999. godine, cilj bio komadanje SRJ
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika navodi se da su ''tokom tri mjeseca besomučnog, zločinačkog bombardovanja Crne Gore i Srbije, mete ovoga vojnog saveza pretežno su bili civilni objekti, bolnice, medijske kuće, stambeni objekti, infrastruktura...''

NATO je ubio preko dvije hiljade ljudi, a šteta od porušenih objekata procjenjuje se na 100 milijardi dolara, navodi Vučurović.

NOVA podsjeća da je prva raketa pala na Crnu Goru, a prva žrtva je bio vojnik u danilovgradskoj kasarni. Ni danas, nakon četrnaest godina nijesmo dočekali da se NATO makar izvini za zločine koje je počinio ubijajući djecu u Murini i drugim mjestima širom tadašnje SRJ.

NOVA sa ponosom ističe da se pozivu da brani svoju otadžbinu tada odazvao ogroman broj građana Crne Gore, što služi na čast i njima i njihovim porodicama, i što je u skladu sa tradicijom Crne Gore. Tadašnja Druga armija Vojske Jugoslavije, čije je sjedište komande bilo u Podgorici, mobilisala je preko 150 000 ljudi, koji su bili spremni da polože svoje živote u borbi protiv mnogo nadmoćnijeg neprijatelja.

- Ne smije se zaboraviti ni sramno ponašanje crnogorske vlasti, koja je učinila sve da vojsci oteža odbranu države. Dobro pamtimo uvođenje radne obaveze, cijepanje vojnih poziva i što je vjerovatno nezabilježeno - apele iz vrha crnogorskog režima da se našoj vojsci gase voda i struja u kasarnama. To je bilo prvi put u istoriji Crne Gore da se njena vlast, tokom ratnog stanja ponaša na veleizdajnički način i stavi u službu neprijatelja. Međutim, ti sramni pojedinačni primjeri ne mogu pomutiti herojsko držanje većine naših građana, koji su odbranu otadžbine shvatili kao svetu dužnost, kao i njihovi preci.

14 godina kasnije, očigledno je da je osnovna namjera NATO agresije bila komadanje SR Jugoslavije i Srbije.

Nova srpska demokratija i srpski narod će sa ponosom pamtiti sve one koji su svoje živote položili za otadžbinu, zaključio je Vučurović.

 

 

Portal Analitika