Politika

LEKIĆ: Moja pobjeda ne bi donijela nestabilnost državi

lekiokc
Predsjednički kandidat Miodrag Lekić poručio je sa promicije u Tivtu da će, ukoliko bude izabran za predsjednika, biti jednako nepopustljiv prema svim nezakonitostima, bez obzira sa koje strane dolaze.

LEKIĆ: Moja pobjeda ne bi donijela nestabilnost državi
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da njegova kohabitacija sa Vladom DPS-SDP “neće državi donijeti nestabilnost, jer ću sa njima sarađivati na onome što je interes Crne Gore”.

- Njihov veliki problem je što ću se i interno i javno konfrontirati sa njima u svemu gdje krše Ustav i zakone, u svemu gdje su njihovi korupcionaško-mafijaški poslovi. Nama je potrebna javna konfrontacija, potrebna nam je stabilnost za normalnu Crnu Goru, a nestabilnost za mafiju i korupciju - rekao je Lekić na promotivnom skupu u Tivtu javljaju Vijesti.

On je rekao da će kao predsjednik biti čuvar Ustava te da ne bi pasivno posmatrao kompromitujuće momente poput indolentnosti pravosudnih organa prema aferi „Snimak“. Lekić je rekao da će biti protiv nove Vlade koju bude formirao DF, ako ne bude radila dobro.

- Crna Gora je u svojoj velikoj istoriji imala na svom čelu prosvećene ljude, ne ignorante, ne ljude kojima je horizont šverc, kao filozofija i praksa života. Znate da postoje neki koji su u svjetskim razmjerama poznati kao šverceri, a ovamo se u Crnoj Gori prodaju kao državnici. Predsjednik države mora biti moralni autoritet - kazao je Lekić.

On je optužio protivkandidata Filipa Vujanovića da uporno izbjegava raspravu o pitanju korupcije već nameće "tragikomičnu priču o patriotizmu".

Lekić je ponovio da su se čelnici DPS-a nekada zalagali za zajedničku državu i progonili sve koji su bili za nezavisnost. Lekić je rekao i da je svjestan rizika u koji se upustio kandidaturom i naveo da već prima "dosta problematične poruke".

- Oni koji mi šalju te poruke ne bi smjeli da zaborave da sam ja, iako sam dugo živio u Rimu, ipak iz Crne Gore, iz Crmnice i sigurno me oni neće uplašiti – rekao je  predsjednički kandidat Miodrag Lekić.

 

Portal Analitika