Politika

MILIĆ: Posrću oni koji brzo trče

okmilic
P
redsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić poručio je sinoć da se u Crnoj Gori moramo naučiti dvjema stvarima da je pojedinac i njegova porodica naše najveće bogastvo i da ne smijemo trošiti više nego što imamo.

MILIĆ: Posrću oni koji brzo trče
Portal AnalitikaIzvor

- Akcenat se mora staviti na ponovno stvaranje srednje klase bez koje nema razvoja kompletnog društva. SNP nije bio, niti će biti, puki posmatrač, hroničar ili kritičar stanja u kome se nalazi Crna Gora, rekao je Milić na Centralnoj svečanosti povodom Dana partije, održanoj u vinopodrumu kompanije Plantaže u Šipčaniku.

Obraćajući se brojnim gostima, simpatizerima i članovima, Milić je kazao da jednostavno – ako se vidiš poraženim, onda to i jesi.

Ako misliš da ne možeš, gotovo je sigurno da nećeš uspjeti. Zbog toga, i u ovim kriznim vremenima, moja poruka svima – potrebne su nam promjene; promjene sistema vrijednosti koje će omogućiti manje svadje, više poštovanja različitih mišljenja, prestanak etiketiranja, a mnogo više humanosti, solidarnosti, prosperiteta za sve građane Crne Gore.

U osnovi je ostvarivanje društvenog konsenzusa i odlučnosti da se problemi rešavaju sad i bez odlaganja, u interesu svih građana Crne Gore, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost.

Niko više u Crnoj Gori ne smije da zbog svoje pripadnosti partiji (kao što se to dešavalo članovima i simpatizerima SNP-a) ili ideji, ostaje bez posla, da bude doveden na ivicu egzistencije, ili mu budu ugrožena osnovna ljudska prava.

Istina je put kojim se ređe ide u Crnoj Gori, ali zato je i ponosno danas reći – bio sam i ostao SNP-ovac.

Sve možemo, i naš uspjeh započinje dobrom voljom. Isključivo je to, dragi prijatelji, pitanje našeg duha i osjećaja odgovornosti koja nam pripada, kako zbog svih onih što nijesu više medju živima, a utkali su svoje živote u prelijepi mozaik SNP-a, tako i zbog svakog dana u ovih časnih i, nadasve, dostojanstvenih 15 godina.

Pripada nam, dragi članovi i simpatizeri SNP-a, poštovani gosti, i zbog vremena koje dolazi, jer istinski je pobjednik samo onaj koji zna svoj cilj i vjeruje da će ga ostvariti.

Kažu da je čitav tim najboljih inžinjera – stručnjaka sagradio Titanik, a samo jedan jedini, vjerujući čovjek, Nojevu barku. Zbog toga, samo mudro i polako, napisa Šekspir, jer posrću oni koji brzo trče, zaključio je Milić.

 

 

 

Portal Analitika