Svijet

Zapaljena zastava EU na Kipru

eu
U
očekivanju vanredne sjednice kiparskog parlamenta, grupa demonstranata spalila je zastavu Evropske unije ispred zgrade skupštine.

Zapaljena zastava EU na Kipru
Portal AnalitikaIzvor

Oni su protestovali protiv oštrih uslova za dobijanje pomoći zemlji koja se nalazi na granici bankrota, javile su agencije.

Frans pres izvještava da je zastavu ispred policijskih barikada spalila grupa od 30-ak mladića sa kapuljačama na glavama.

Demonstranti su se od jutros okupili kod zgrade parlamenta u očekivanju vanredne sjednice, koja se međutim odlaže zbog cjelodnevnih pregovora između kiparskih vlasti i međunarodne “trojke” kreditora (Evropske komisije, Evropske centralne banke i MMF), kao i između lidera političkih partija koje žele da izrade plan za spas zemlje, navodi Itar-Tas. Sjednica je bila zakazana u deset po tamošnjem vremenu, ali je odložena zbog susreta predsjednika Nikosa Anastasijadesa sa predstavnicima “trojke”.

RIA Novosti izvještava, pozivajući se na Kiparsku novinsku agenciju, da u parlamentu traje sednica lidera i predstavnika parlamentarnih partija.

 

Portal Analitika