Region

DAČIĆ: Priče o mojoj smjeni "srpska posla"

okdaicic
P
remijer Ivica Dačić izjavio je da medijski napisi o njegovoj smjeni narušavaju pregovaračku poziciju Beograda i da predstoje "veoma teški dani" u pregovorima.

DAČIĆ: Priče o mojoj smjeni "srpska posla"
Portal AnalitikaIzvor

Dačić je u izjavi Tanjugu poslije sjednice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija na kojoj je tema bila Kosovo rekao i da je spreman da ponudi funkciju svakome ko može bolje od njega da razgovara sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Premijer je istakao i da su medijske spekulacije po kojima njemu ne bi odgovarao dogovor sa Prištinom zbog moguće rekonstrukcije vlade - "srpska posla".

"Dok sam bio u Briselu čitao sam na internetu u pet tekstova da ću biti promijenjen kao premijer, da će biti rekonstrukcija vlade. Jesmo li mi normalan narod, jesmo li mi normalna država, zar ne shvatamo da sami sebi tako narušavamo naš državni i nacionalni interes", zapitao se premijer Srbije.

On je rekao da "ne priča o sebi lično", ali da se pita "kako može neko da ide da pregovara u ime Srbije", a da se piše “da samo što nije smijenjen”.

“Evo im funkcija premijera, ko god je hoće nek dođe da razgovara sa Tačijem ako može bolje. Ovde nije riječ o Ivici Dačiću, reč je o Srbiji", zaključio je predsednik vlade.

Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, Dačić je kazao da su pred Beogradom "veoma teški dani". On je kazao da prijatelji Srbije koji se nalaze na Istoku nemaju uticaja na događanja u Evropskoj uniji.

 

 

Portal Analitika