Društvo

ANB demantovala Lekića: SDB dobila niz pohvala od Italijana

anb
P
ovodom pitanja predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića, upućenog sa predizbornog skupa u podgoričkom naselju Tološi aktuelnom predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću: „Da li je kao ministar unutrašnjih poslova dobio spisak ljudi iz Državne bezbjednosti koji su na platnom spisku jedne mafijaške organizacije u Italiji“, Agencija za nacionalnu bezbjednost odbacuje kao neistinite i krajnje zlonamjerne insinuacije da se neko od njenih pripadnika, u bilo kom periodu, nalazio na spisku neke mafijaške organizacije, saopšteno je iz ANB-a.

ANB demantovala Lekića: SDB dobila niz pohvala od Italijana
Portal AnalitikaIzvor

Kontraobavještajna zaštita ANB, kako se dodaje, ne ostavlja takvu mogućnost ni u najmanjoj mjeri.

-Tokom saradnje sa italijanskim bezbjednosnim službama, u vrijeme kada je predsjednički kandidat Lekić bio ambasador u Rimu, Služba državne bezbjednosti Crne Gore dobila je niz pohvala za svoj rad,što predstavlja najbolju negaciju njegovih navoda, navodi se u saopštenju.

-Dovođenje jedne značajne institucije sistema u ovakav kontekst ne može se opravdati ni na jedan način, a ponajmanje predizbornim marketingom. Agencija za nacionalnu bezbjednost ostaje posvećena izvršenju složenih poslova iz svoje nadležnosti na krajnje odgovoran i profesionalan način, kaže se u saopštenju ANB.

 

Portal Analitika