Društvo

Pozitivne ocjene UNDP-a za projekat Informacionog sistema

sabicok
G
lavni tehnički savjetnik u oblasti razvoja projekata iz socijalnog staranja, Zlatan Šabić sproveo je analizu dosadašnjeg rada na projektu„Informacioni sistem socijalnog staranja” i dao pozitivne ocijene za dosadašnju dinamiku vodjenja projekta, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja nakon susreta ministra Predraga Boškovića sa delegacijom UNDP-a.

Pozitivne ocjene UNDP-a za projekat Informacionog sistema
Portal AnalitikaIzvor

Realizacija projekta teče u skladu sa planiranim aktivnostima: formiran je Projektni tim koji u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i centrima za socijalni rad. Trenutno se radi na konceptualizaciji i dizajniranju sistema: analizi procesa rada u centrima za socijalni rad, analizi korisničkih zahtjeva, izradi internih pravila i definisanju okvira za restrukturiranje procesa rada.

„Informacioni sistem socijalnog staranja” predstavlja namjeru Vlade Crne Gore i Delegacije UNDP-a u Crnoj Gori da stvori jedinstvenu bazu podataka o korisnicima prava u sistemu socijalnog staranja i na taj način bolje usmjeri sredstva iz budžeta za ovu oblast, standardizuje postupak odlučivanja o ostvarenju socijalnih prava, smanji zloupotrebe i obezbijedi efikasnije planiranje različitih mjera i programa namijenjenih socijalno ugroženoj populaciji. Od realizacije ovog projekta zavisi ne samo uspješnost reorganizacije rada centara za socijalni rad, već i kompletna reforma sistema socijalnog staranja, zaključili su sagovornici.

 

 

Portal Analitika